TikTok yeni özelliğini tanıttı

tiktok

TikTok YouTube’a meydan okumak ve içerik oluşturucuların platformlarında daha fazla kazanmasına yardımcı olmak için yeni planlarını duyurdu. İşte detaylar.

TikTok, içerik oluşturucuların “premium” video koleksiyonları için ücret almalarına olanak tanıyan yeni bir özellik olan Series’i kullanıma sunuyor. Bir “dizi”nin parçası olan videolar, diğer videolarından birkaç yönden farklı olacak. İlk olarak, videolar 20 dakikaya kadar uzayabilir, bu da platformdaki diğer çoğu video için on dakikalık sınırın iki katı. Diğer TikTok içeriğinin aksine, bu içerikler bir ödeme duvarının arkasında olacak, yani klipler uygulamanın tavsiyelerinde görünmeyecek veya tipik TikTok videoları kadar kolay paylaşılmayacak.

TikTok yeni özelliğini tanıttı

İçerik yaratıcıları, video koleksiyonlarına erişim için 0,99 ABD doları ile 189,99 ABD doları arasında değişen tek seferlik ödeme seçenekleriyle ücretlendirme konusunda önemli ölçüde esnekliğe sahip. Bir blog gönderisinde uygulama, içerik oluşturucuların “özel içeriklerinin değerini en iyi yansıtan” miktarı seçmekte özgür olduklarını belirtiyor. TikTok, yakın zamanda içerik oluşturucu fonunun daha yeni bir sürümünü, yaratıcıların daha fazla kazanmasına yardımcı olmayı amaçlayan Yaratıcılık Programı’nı tanıttığı için bu eleştiriye çok dikkat ediyor gibi görünüyor.

İlginç bir şekilde uygulama, en azından şimdilik, içerik oluşturucuların Series gelirlerinden bir pay almayı planlamadığını söylüyor. Şirketin bir sözcüsü, “sınırlı bir süre için” içerik oluşturucuların uygulama mağazası ücretleri hariç “kazançlarının %100’ünü” alacağını söyledi.

, Motorola Moto G Power 2023 için hem görsel, hem de teknik özellikleri sızdırıldı