TikTok Play Store ve App Store’dan kaldırıldı! (Güncelleme)

TikTok

TikTok, Hindistan’da Play Store ve App Store’dan kaldırıldı. Hindistan hükümetinin TikTok’u yasaklamasındaki neden haberimizde yer alıyor. Bakalım popüler uygulama neden mağazalardan kaldırılmış?

Son dönemde oldukça popüler olan TikTok uygulaması bugün sürpriz bir şekilde Google Play Store ve App Store’dan kaldırıldı. Geçtiğimiz günlerde Hindistan hükümeti bu uygulamanın gençleri yozlaştırdığını öne sürmüş ve uygulamayı yasaklamak için çalışmalara başladığını aktarmıştı.

TikTok’a Hindistan engeli!

Hindistan Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MeITY) bugün Google ve Apple’a göndermiş olduğu yazı ile uygulamayı mağazalardan kaldırttı. Hindistan’da artık bu uygulamayı kullanmak mümkün değil.

Güncelleme: TikTok resmi açıklaması

“Hindistan Madras Yüksek Mahkemesi’nde Arvind Datar bilirkişiliğinde devam eden davamızda, Hindistan adalet sistemine güveniyor ve alınacak kararın ülkedeki 120 milyon aktif TikTok kullanıcısının lehine olacağına inanıyoruz.

Hindistan’daki kullancılarımızla devam eden bağlılığımızın bir parçası olarak; mevcut önlemlerimizi sürekli iyileştirmeye, ek teknik ve denetimler sağlamaya devam ediyoruz.

Sakıncalı içeriklere yönelik artırarak sürdürdüğümüz çalışmalar kapsamında geçtiğimiz Temmuz ayından bu yana Hindistan’daki 6 milyon videoyu, kullanıcı sözleşmesine aykırı olduğu için kaldırdık.”

Bildiğiniz gibi Android‘de APK. olarak iOS‘te ise eğer cihaz Jailbreak’li ise .iPA dosyası ile uygulamalar yüklenebiliyor. Ancak Hindistan hükümetinin aldığı karar ile uygulamayı kullanıcılar yüklese bile sunucular engelli olduğu için yine kullanamayacak.

Apple ile Qualcomm anlaşmaya vardı!

Türkiye’de garip Tik Tok videolarına sıkça denk gelmişsinizdir. Özellikle YouTube reklamlarında görünen bu videolar, Hindistan hükümetinin ne kadar doğru bir karar aldığının bir kanıtı. Bakalım uygulama geliştiricisi yozlaşma özendiren videolar için bir önlem alacak mı?

TikTok