Tiktok uygulamasında “Yeşil Ekran” efekti nasıl kullanılır?

Tiktok uygulamasında "Yeşil Ekran" efekti nasıl kullanılır?

Yeşil ekran uygulaması, içerik oluşturucuların bir fotoğraf veya videoyu istedikleri arka plana uyarlamaları anlamına geliyor. Yani oturma odanızda otururken video çekseniz bile arka planınızı istediğiniz görüntüye ayarlayabiliyorsunuz. Tiktok uygulamasında oldukça fazla kullanılan bu yeşil ekran özelliği nasıl uygulanıyor gelin bakalım.

Koronavirüsün hayatımıza girmesiye her şey dijital hale geldi. İnsanlar online derslerinde veya toplantılarda arka planı diledikleri gibi değiştirme özgürlüğüne sahip. Artık yeşil ekran fikri, toplantılarda arka planları gizlemenin veya sosyal medyada eğlenceli videolar oluşturmanın bir yolu olarak popüler hale geldi. TikTok bu fikri aldı ve efektleriyle birleştirdi. Ortaya daha eğlenceli videolar ve içerikler çıktı. Yeşil ekran efekti, bir videoyu renklendirmenin ve ilginç bir görsel sağlamanın harika bir yolu. Özelliği Tiktok’ta kullanmanın yolu ise şu şekilde: Yeni bir video oluşturmak için ekranın alt ortasındaki + simgesine dokunun. Sol alt köşedeki “Efektler”e tıklayın. Menüden “Yeşil Ekran”ı seçin. Yapmanız gerekenler bundan ibaret.

Tiktok uygulamasında "Yeşil Ekran" efekti nasıl kullanılır?

Burada açılan pencereden tüm Tiktok Yeşil Ekran efektlerine göz atıp videonuzla yapmak istediğiniz şeye hangisinin en uygun olduğuna karar verebilirsiniz. Kullanılan en yaygın efektler genelde en basit olanlardan tercih ediliyor. Ancak hayal gücünüzün gittiği yere kadar seçeneğiniz mevcut. Deneyebileceğiniz, oldukça yaratıcı olan bir çok efekt var. Bu efektlere eğer varsa evcil hayvanlarınızı bile dahil edebilirsiniz.

Koronavirüs aşılarında antikor miktarını arttırmak mümkün: Yeni araştırma sonuçları ortaya çıktı