TikTok, yeni ekran süresi kontrolleri ekliyor

TikTok, yeni ekran süresi kontrolleri ekliyor

TikTok, kullanıcıların uygulamada ne kadar zaman harcadıklarını yönetmelerine yardımcı olmak için daha fazla ekran süresi kontrolü sunuyor. İşte tüm detaylar.

Değişiklikle birlikte şirket, insanların uygulamada ne kadar zaman harcadıklarını daha yakından takip edecek yeni bir uygulama içi kontrol paneli ekliyor. Pano, uygulamada ne kadar zaman harcadığınız, uygulamayı en çok ne zaman dava ettiğiniz ve ne sıklıkta açıldığı gibi istatistikleri gösterecek. Ek olarak, TikTok kullanıcıları artık uygulamayı herhangi bir oturuşta ne kadar süreyle kullanabilecekleri konusunda ekran süresi sınırları belirleyebilecek.

TikTok, yeni ekran süresi kontrolleri ekliyor

Önceden, uygulama, belirlenmiş bir günlük sınırdan sonra zaman aşımına uğrayan ekran süresi kontrolleri sunuyordu. Ancak yeni ayar ile kullanıcılar, örneğin, uzun bir süre açık kalmışlarsa, uygulamanın kendilerine “mola vermelerini” hatırlatmasını seçebilir
Değişiklikler, TikTok ve meslektaşlarının uygulamalarının gençler üzerindeki etkisi hakkında sorularla karşı karşıya kalmasıyla geldi. Bu yılın başlarında, Senato’daki milletvekilleri, genç kullanıcıları korumak için daha fazla “korkuluk” koymak amacıyla sosyal medya bağımlılığı çalışmalarını artıracak bir yasa tasarısı sundu.

Özellikle, TikTok şimdi 13 ila 17 yaş arasındaki gençler için ek ekran süresi kısıtlamaları getirdiğini söylüyor. Gençler artık haftalık “dijital refah istemleri” görecek ve uygulamada 100 dakikadan fazla zaman harcadıklarında ek ekran süresi hatırlatıcıları alacaklar.

IBM yapay zeka tarafından kontrol edilen gemi yolculuğunu tamamladı