Apple Sanal Gerçeklik Çalışmalarını Genişletiyor

apple

Son dönemde hızla yükselen sanal gerçeklik alanına yöneldiği bir süre önce ortaya çıkan Apple, bu alandaki çalışmalarını daha da genişletmeyi amaçlıyor.

Bu yılın başında düzenlenen Consumer Electronics Show 2014 kapsamında kullanıcılarla buluşan sanal gerçeklik cihazı Oculus Rift’in gördüğü yoğun ilginin ardından bir anda teknoloji dünyasının dikkatini çeken sanal gerçeklik alanına girmek için bir süre önce harekete geçen Amerikalı teknoloji devi, sanal gerçeklik cihazlarına ciddi yatırımlar yapacak gibi görünüyor.

oculus-rift-inside_0

Geçtiğimiz ayın ortasında yayınladığı iş ilanları sayesinde 3D teknolojileri ve sanal gerçeklik alanında tecrübeli mühensiler aradığı ortaya çıkan Apple, dün yayınladığı yeni iş ilanlarıyla bu alanda faaliyet gösteren daha fazla mühendisi işe alacağını gösterdi.

Firma tarafından şu ana kadar yayınlanan ilanlar göz önüne alındığında çalışmaların yazılım alanına ve 3D kullanıcı arayüzlerine yönelik olduğu düşünülüyor olsa da, bu alanda çalışanlarının sayısının ve çeşitinin her geçen gün daha da arttırılması Amerikalı teknoloji devinin ilk sanal gerçeklik cihazı için de çalışmalara başladığını düşündürdü.

Apple‘ın sanal gerçeklik cihazlarına ve yazılımlarına nasıl bir katkı sağlayabileceği şimdilik bilinmiyor olsa da, şu ana kadar başta Facebook ve Sony olmak üzere birçok dev firmanın ilgisini çekmeyi başaran sanal gerçeklik alanı önümüzdeki yıllarda adından çok bahsettirecek gibi görünüyor.

Windows 7 Pazar Payını Arttırmaya Devam Ediyor