TikTok Rusya’ya son darbeyi vurdu!

TikTok, RT ve Sputnik'i engelledi

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa TikTok’tan da bir tepki geldi. TikTok, Rusya’da paylaşımı durduruyor.

TikTok Rusya’ya son darbeyi vurdu! Son zamanlarda teknoloji şirketleri Rusya’ya çok sayıda yaptırım uyguladı. Bu yaptırımların bir kısmı ürün satışı, bir kısmı otomobil ve bir kısmı da sosyal medya ile ilgiliydi. Daha önce bazı sosyal medya şirketleri Rusya için bazı kısıtlamalar getirmişti. Rus halkının sosyal medya kullanımına en büyük darbelerden biri TikTok’tan geldi.

TikTok Rusya için video paylaşımını durdurdu!

Rusya’da en çok kullanılan sosyal medya hizmetlerinden biri TikTok. VK gibi hizmetler de ülkede oldukça popüler olsa da TikTok’un küçümsenemeyecek bir hacmi var. Öyle ki, zaman zaman Rusya’da Türkçe şarkıların bile meşhur olduğunu görüyoruz. Rus kullanıcılar süresiz olarak TikTok’ta video çekemeyecek. Platform artık Rusya’daki kullanıcıların video paylaşmasını engelliyor. Bu kısıtlamanın temel nedeninin yalan haberlerin yayılmasını önlemek olduğu söyleniyor.

TikTok Rusya'ya son darbeyi vurdu

TikTok’un resmi Twitter hesabı şu şekilde duyurdu:

“Rusya’nın yeni “sahte haber” yasası ışığında, bu yasanın güvenlik etkilerini incelerken canlı yayınları ve yeni içerikleri askıya almaktan başka seçenek görmedik. Uygulama içi mesajlaşma hizmetimiz ise etkilenmeyecektir.”

Sosyal medya şirketleri Rusya’ya karşı kısıtlamalar uygulasa da her bir engelin boyutu aynı olmadı. Twitter, Rus medyasının paylaşımlarına bir uyarı eklemekle yetinirken, TikTok ülkedeki yeni video akışını durdurdu. Diğer yaptırımların ne olacağını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Apple’ın yeni yonga seti adeta bir canavar!