Apple’ın yeni yonga seti adeta bir canavar!

Apple bloomberhg

Apple, 2022’ye damgasını vuracak yeni yonga seti olan Apple M1 Ultra’yı resmen tanıttı. İşte karşınızda, teknoloji dünyasının yeni canavarı.

Apple’ın yeni yonga seti adeta bir canavar! Apple’ın her lansmanı birbirinden özel ve önemlidir. Yıl içerisinde sayısı 2’yi hatta bazen 3’ü bulan bu tanıtım günlerinin 2022 adına ilki bugün gerçekleşiyor. Apple tarafından tarihi uzun zaman öncesinden verilen ve Peek Performance ismi verilen özel günün en bomba gelişmelerinden biri Amerikalı teknoloji devinin tanıttığı yeni yonga seti oldu.

Apple M1 Ultra ismi verilen bu yeni yonga seti, aslında 2 adet Apple M1 Max işlemci setinin birleşiminden oluşuyor. Yüksek veri aktarım hızı ve verimlilik manasına gelen bu bileşime Apple tarafından verilen isimse Ultra Fusion. Zaten işlemcinin ismi de bu isimlendirmeden geliyor.

Apple bir sonraki donanım etkinliğini 8 Mart'ta yapacak

Apple’ın yeni yonga seti adeta bir canavar!

Yonga setinin detaylarına geçecek olursa, bu süper işlemci setinde 64 grafik çekirdeği, 16 performans çekirdeği, 4 verimlilik çekirdeği, 32 yapay zeka çekirdeği bulunuyor. Biraz daha detayına inecek olursak, ayrıca 128GB belek, 114 milyar transistör ve 800GB/s bellek bant genişliği olduğunu da söyleyelim.

Bir karşılaştırma yapmamız gerekirse, eğer bu işlemci setine sahip bir bilgisayarınız varsa, 16 çekirdeğe sahip bir işlemci setli masa üstü bilgisayara göre %90 oranında daha iyi performans alabilirsiniz. Üstelik, bu performansın kazanımı sırasında 100W’a kadar daha az güç tüketimine sebebiyet verdiğinizi de bilmenizi isteriz. Bakalım bu yonga setine sahip bir masa üstü bilgisayarın fiyatı ne kadar olacak?

AVAX ve XRP yükselecek mi? Gözler bu iki kripto parada