TikTok, içerik oluşturuculara para ödemeyi kolaylaştırıyor

TikTok, içerik oluşturuculara para ödemeyi kolaylaştırıyor

TikTok, içerik oluşturuculara takipçilerinden gelen hediyeleri almanın başka bir yolunu sunara yeni bir bahşiş verme özelliğini test ediyor. İşte detaylar.

TikTok, en popüler kullanıcılarının canlı yayın yaparken bahşiş almasına zaten izin veriyor. Şimdi ise daha doğrudan bir özellik deneniyor. Özelliğin varlığı ilk olarak Jera Bean tarafından fark edildi ve daha sonra danışman (ve eski The Next Web yazarı) Matt Navarra tarafından paylaşıldı. Bean’in yayınladığı klibe göre, TikTok’un teste kaydolduğu kişiler profil sayfalarında Bahşişler düğmesi görebilecekler. Kişilerin bu özellikten yararlanmak için en az 100.000 takipçiye ve iyi durumda olan bir hesaba ihtiyaçları var. Özellikle, TikTok bu bahşişlerden pay almayacak. Şirketin bu özelliği ne zaman ve daha geniş çapta kullanıma sunacağı ise belli değil. Geniş çapta bir kullanım söz konusu olursa şirket özellikten para almaya başlayabilir.

TikTok, içerik oluşturuculara para ödemeyi kolaylaştırıyor

TikTok, TechCrunch’a yeni aracı sınırlı sayıda kullanıcıyla test ettiğini söyledi. Şirket sözcüsü, “Topluluğumuza değer katmanın ve TikTok deneyimini zenginleştirmenin yeni yollarını her zaman düşünüyoruz” dedi. TikTok, bahşiş vermeye izin veren tek sosyal medya platformu değil. Twitter, Mayıs ayının başından beri bir “bahşiş kavanozu” özelliğine sahip. Şirket daha yakın zamanlarda, kullanıcıların Bitcoin ipuçları gönderip almalarını sağladı. Şirketler, içerik oluşturucuları platformlarında tutmanın yollarını aradıkça bahşiş verme eğilimi de ortaya çıkıyor. Her platform içerik üreticileri çekmek için farklı yollara başvuruyor.

Twitter, ücretli abonelere daha fazla özellik sunacağını duyurdu