Canon, PowerShot PX ev güvenlik kamerası piyasada!

c21

Canon, PowerShot PX ev güvenlik kamerasını Avrupa’da piyasaya sürdü. Taşınabilir kamera, 499,99 € (582 $) fiyat etiketine sahip.

PowerShot PX üst düzey özellikler ile karşımıza çıkıyor. Evde daha sonra izlenebilecek şekilde çekim yapabilir ve videolar kaydedebilme özelliğine sahip. Canon PowerShot PX, ayrıca mutlu anıları yakalamak için bir ev güvenlik kamerası diyebiliriz. Yerleşik konu tanıma özelliğini kullanarak otomatik olarak fotoğraf ve video çekebilir. Daha sonra görüntülenebilecek çekimleri çerçeveleyebilir ve seçebilir.

Aslında PowerShot PX bir güvenlik kamerasına benziyor ve aile anıları için bir kamera olarak yansıtıldığından bu durum kafa karıştırıcı olabilir. PowerShot PX, Avrupa’da 499,99 €’dan ve İngiltere’de 449,99 £’dan perakende satış yapacak. Gadget henüz Amerika Birleşik Devletleri’nde mevcut değil, ancak küresel kullanılabilirliğin daha sonra genişletilmesi bekleniyor.

Canon PowerShot PX ev güvenlik kamerası piyasada!

PowerShot PX, 11,7 MP 1/2,3 inç CMOS sensöre sahiptir. 11MP fotoğrafları JPEG formatında, full HD (1920 x 1080) MP4 videoları 16GB microSD kartına kaydedebilir. Ayrıca, kameranın soldan sağa 340 derece ve her iki yönde de dikey olarak 110 derece hareket etmesini sağlayan mekanik bir kaydırma ve eğme mekanizmasına sahip.

Mekanik kaydırma ve eğme mekanizması, fotoğrafları geleneksel güvenlik kameralarından farklı bir sınıfa sokan akıllı çerçeveleme sağlar. Wi-Fi ve Bluetooth bağlantısı sayesinde, fotoğraf ve videoları bilgisayarınıza kolayca aktarabilirsiniz. Bağlı uygulamanın kullanımıyla içeriği sıralayabilir ve seçebilirsiniz. PowerShot PX ayrıca belirli bir resmi çekmek için etkinleştirilebilen bir sesli kontrol işlevine sahip.

Yeni kameranın işlevselliğini bariz bir şekilde sınırlayan konu tanıma özelliği için yapay zeka yeteneğinden bahsedilmiyor. Cihaz, halihazırda mevcut olduğu pazarların bazı bölümlerine hitap edebilmesine rağmen, fiyatının biraz yüksek olduğunu söylemek gerekir.

Sony, çip fabrikası için TSMC ile ortaklık düşündüğünü doğruladı