TikTok hakkında şok eden iddia!

TikTok hakkında şok eden iddia!

Bir Forbes raporu, TikTok hakkında şok eden bir iddayı ortaya çıkardı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

TikTok platformunda bir video yayınlanmadan önce mutlaka moderasyon ekibinden geçiyor. Ancak bir rapor çocuklara yönelik cinsel istismar materyallerinin moderatörler tarafından nasıl ele aldığına dair soruları gündeme geirdi. Rapora göre yasadışı fotoğraf ve videolara ciddi bir erişim söz konusu.

TikTok hakkında şok eden iddia!

Diğer şirketler arasında platform ile birlikte çalışan Teleperformance adlı üçüncü taraf bir denetleme ekibinin çalışanları da yer alıyor. Moderatörler kendilerine gelen çocuk istismar videolarını onaylamadan önce nasıl bir yol izliyor sorusu gündeme geldi. Rapora göre, çıplak veya istismara uğrayan çocukların “yüzlerce resmi” de dahil olmak üzere bir çok içerik platfform bünyesinde yer alıyor. Çalışanlar, TikTok ve Teleperformance’daki yüzlerce kişinin içeriğe hem ofis içinden hem de dışından erişebileceğini söylüyor ve bu da daha geniş bir sızıntıya kapı açıyor.

Teleperformance, Forbes’a, çalışanlarına cinsel istismar içerikli içerik gösterdiğini yalanladı. Şirket ise bu konuda oldukça katı davrandıklarının altını çiziyor. Şirket, “Bu nitelikteki içerik tiksindiricidir ve platformumuzun içinde veya dışında yeri yoktur ve sektördeki en iyi uygulamalar doğrultusunda moderatörlerin maruz kalmasını en aza indirmeyi amaçlıyoruz. TikTok’un eğitim materyalleri katı erişim kontrollerine sahiptir ve CSAM’in görsel örneklerini içermez ve uzman çocuk güvenliği ekibimiz araştırır ve NCMEC’e rapor verir” ifadelerini kullandı. TikTok sözcüsü Jamie Favazza The Verge’e yaptığı açıklamada şirketin politikasını ciddi anlamda savundu. Ancak çalışanlar farklı bir hikaye anlatıyor ve Forbes’un belirttiği gibi, bu yasal olarak riskli bir sonuç doğurabilir.

Chromebook ve tablet satışları dünya çapında düşmeye devam ediyor