TikTok, Donald Trump’ın isyancıları kışkırttığı videoları kaldıracak

TikTok, Donald Trump'ın isyancıları kışkırttığı videoları kaldıracak

Facebook, Twitter, Twitch ve YouTube’un aksine, Donald Trump’ın hizmetin askıya alınabileceği bir TikTok hesabı yok. Ancak Trump ile ilişkisi hali hazırda iyi olmayan platform, Washington DC’de Çarşamba günkü isyanlarla ilgili bazı içeriklere bir yasak koyma kararı aldı.

Başkan’ı destekleyenler başkent binasını basarken Kongre, Joe Biden’i bir sonraki başkan ilan ederek, seçim sonuçlarını onayladı.

Tiktok da Trump’ın karşısında yerini aldı

Amerika’da işler kızışıyor. Trump sosyal medya üzerinden söylemleriyle halkı nefrete yönlendirmesi ve seçimleri kabul etmemesiyle tepki çekiyor. Twitter,Facebook ve Snapchat gibi platformlarda hesabı dondurulan Donald Trump, tepki görmeye devam ediyor. TechCrunch tarafından bildirildiği üzere, TikTok’un yanlış bilgilendirme içerik politikası, Donald Trump’ın isyancıları “çok özel” olarak nitelendirdiği videosunun gönderilerini engelleyecek. Videoların içeriği seçim sonuçların yalanlıyor ve insanları protestoya davet ediyor.

TikTok, Donald Trump'ın isyancıları kışkırttığı videoları kaldıracak

Bu arada, olay hakkında haber yapan haber kuruluşlarının videolarına izin verilirken, isyancılar tarafından kullanılan hashtag’ler keşfedilebilirliği azaltmak için yeniden yönlendiriliyor. Bir sözcü yaptığı açıklamada, “Nefret dolu davranış ve şiddetin TikTok’ta yeri yoktur. Şiddeti teşvik etmeyi, yüceltmeyi veya teşvik etmeyi amaçlayan içerik veya hesaplar Topluluk Kurallarımızı ihlal eder ve kaldırılır. ” dedi.

Başkan gazetecilere TikTok’u Temmuz ayında yasaklayacağını söylemişti. Satışı veya kapatılması için son tarih Aralık da geçti ve uygulama hala hizmetlerine devam ediyor. Cephede gelişmeler her gün devam ediyor.

Elon Musk WhatsApp alternatifi olarak bakın ne önerdi?