TikTok beklenen özelliği sundu

TikTok beklenen özelliği sundu

TikTok uzun süredir beklenen bir özelliği nihayet kullanıma sundu. İşte tüm detaylar.

TikTok bir süredir beklenen bir özelliği nihayet sundu. Platform bugün, onaylanmış üçüncü taraf uygulamalardan doğrudan platformda paylaşım yapmanıza olanak tanıyan yeni bir API’yi duyurdu. Share to TikTok’un bir uzantısı olan şirket, yeni özelliğin “topluluğumuzun hem platform içinde hem de platform dışında içerik oluşturma sürecinin her aşamasında işleri daha da kolaylaştıracağını” söylüyor. Direct Post API’nin ilk ortakları arasında Adobe, Twitch, Blackmagic Design (Davinci Resolve’nin yaratıcıları) ve diğerleri yer alıyor. Direct Post entegrasyonları, içerik oluşturucuların taslak oluşturmasına, altyazıları veya hedef kitle ayarlarını belirlemesine ve doğrudan desteklenen üçüncü taraf uygulamalardan içerik planlamasına veya yayınlamasına olanak tanıyacak. Şu anda sırasında yalnızca videolar destekleniyor ancak fotoğraf içeriği “yakında gelecek”.

TikTok, ebeveynlere daha da fazla kontrol sunacak

Lansman sırasında bu özelliği destekleyen üçüncü taraf yazılımlar arasında Adobe Premiere Pro, Adobe Express, CapCut  DaVinci Resolve, SocialPilot ve Twitch yer alıyor. Platform, geliştirici ortaklarının API’yi kullanmadan önce “bir denetim sürecinden geçirileceğini” söylüyor.

Adobe’nin Creative Cloud pazarlama başkan yardımcısı Deepa Subramaniam şunları söyledi: “İçeriği gerçek zamanlı olarak yayınlamak artık her zamankinden daha fazla bir zorunluluk haline geldi ve her beceri düzeyindeki yaratıcıların, daha özgür bir şekilde paylaşım yapabilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Kısa video formatı ile tüm düzeni değiştiren platform gelişmeye devam ediyor.

Google 32.5 milyon dolarlık cezayı ödemekten kurtuldu