Threads yeni güncellemesini duyurdu

Threads yeni güncellemesini duyurdu

Meta, Fediverse’te gönderi paylaşan Threads kullanıcıları için önemli bir güncelleme yaptı. İşte tüm detaylar.

Şirket, Mart ayında kullanıcıların Threads gönderilerini Mastodon ve diğer ActivityPub destekli hizmetlerde paylaşmalarına izin vermeye başlamıştı. Ancak entegrasyon oldukça sınırlıydı; uygulama kullanıcıları, bir Mastodon istemcisine veya başka bir uygulamaya geçmeden gönderilerine verilen yanıtları ve diğer etkileşimlerin çoğunu görüntüleyemiyor. Bu artık değişiyor. Meta, Threads uygulamasının artık Mastodon ve diğer hizmetlerden gelen yanıtları ve beğenileri gösterebileceğini duyurdu. Bu değişiklik, Uygulama kullanıcılarının ilk kez başka bir kaynaktan gelen içeriği doğrudan platform üzerinde görebileceği anlamına geliyor.

Threads yeni güncellemesini duyurdu

Yine de bazı sınırlamalar var. Meta, sinir bozucu bir şekilde, Threads kullanıcılarının her içeriğe doğrudan yanıt veremeyeceğini söylüyor. Ayrıca “bazı yanıtların görünmeyebileceğini” de belirtiyor, dolayısıyla Threads’in bildirimleri hâlâ etkileşiminizi takip etmek için en güvenilir yer olmayacak. Meta ayrıca, 100’den fazla ülkede yayında olan özellik sayesinde, çeşitli paylaşım seçeneklerini daha fazla kullanıcıya genişleteceğini duyurdu.

Değişiklikler, sosyal medyanın geleceğini önemseyen herkes için önemli bir adımdır. Her ne kadar Meta, platformda ActivityPub’ı destekleme vaadini yerine getirmekte biraz yavaş olsa da, uygulama on milyonlarca insanı platforma çekme potansiyeline sahip. X’in tutmamasının ardından ne yazık ki Meta’nın platformu da bir balon gibi patladı ve söndü. Şimdilik henüz hangisinin önde olacağı belli değil.

Alman Otomotiv Devleri Vergi Kıskacında – Büyük Vergiler Geliyor