Thief’in Filmine Geri Sayım!

Thief DG

Square Enix’in kült serisi Thief’, beyaz perde ile buluşuyor. Peki Square Enix, son zamanların pek kar etmeyen oyununun film versiyonu hakkında neler düşünüyor? 

Sqaure Enix, efsanevi Final Fantasy serisinin yapımcısı. İlk kez, 1998 yılında raflardaki yerini alan Thief, 2014’de piyasaya sürülen ve parlak satış rakamlarına imza atmayan son oyununa rağmen sinemaya uyarlanıyor.

Square Enix ve kardeş stüdyosu Eidos Montreal, proje için ortak hareket ediyor. Stüdyo başkanı David Anfossi, “Biz daima hikaye anlatma alanında istekli olduk. Şimdiyse bu hevesimizi ve vizyonumuzu paylaşan bir yapımcı ile birlikte çalışıyoruz. Derin bir hikayeye sahip oyunumuz, gerek oyun müdavimlerini gerekse sinema tutkunlarını, mıknatıs misali kendisine çekecektir. Bu konudaki inancımız sonsuz.” ifadelerini kullandı.

Thief

Thief filminin yapımcılarını Roy Lee (The Departed, The Lego Movie) ve Adrian Askarieh (Hitman, Hitman: Agent 47) ikilisi paylaşacak. Senaristlik görevlerini ise Adam Mason ve Simon Boyes (kendilerini Misconduct, Not Safe for Work’den hatırlıyoruz) ikilisi üstlenecek.

Filmin yönetmen koltuğunda kimin oturacağı ve baş rolleri kimlerin paylaşacağı ise belirtilmiş değil. Lakin The Thief Movie’nin, 2018 yılında gösterime gireceği sızan bilgiler arasında.

1998 yılında The Thief: Dark Project ile hayat bulan yapım, 2014 yılında, otoriteler tarafından çok beğenilse de, ticari açıdan istenen başarıyı elde edemeyen bir “reboot” ile taçlandırılmıştı. Aksiyon-macera oyunu, Final Fantasy’den sonra stüdyonun en popüler yapımı konumunda bulunuyor.