Shadow of the Tomb Raider hakkında ilk detaylar

yeni Tomb Raider

Yenilenen Tomb Raider serisinin 3. oyunu Shadow of the Tomb Raider hakkında ilk bilgiler ortaya çıktı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Square Enix (eski ismi ile Eidos) 2013 yılında Tomb Raider serisini sil baştan sıfırlama kararı almıştı. Yeni çıkan Tomb Raider oyunu, gerek grafikleri gerekse oynanış dinamikleri ile oyuncuların beğenisini kazanmayı başarmıştı.

İlk oyunun başarısının ardından 2016 yılının hemen başında yenilenen serinin 2. oyunu satışa sunulmuştu. Rise of the Tomb Raider ismi ile satışa sunulan yapım, aynı selefi gibi başarılı bir grafik çizmişti. Crystal Dynamics tarafından geliştirilen ilk iki oyun adeta efsane seriyi baştan yaratmıştı.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen E3 2017 fuarında, Square Enix’in yeni bir Tomb Raider oyunu tanıtması bekleniyordu. Zira son zamanlarda oyun gündeminde ismini sıkça duymaya başladığımız Shadow of the Tomb Raider’ın E3 2017’de su yüzüne çıkması pek de sürpriz olmazdı. Fakat beklenen gerçekleşmedi. Dolayısıyla Shadow of the Tomb Raider, E3 2017’de duyurulmadı.

Bir zamanlar Square Enix’in önemli partnerlerinden biri olan Takeoff Creative, geçtiğimiz gün Shadow of the Tomb Raider oyununa ait olduğu iddia edilen bir görsel sızdırdı. Bu görsele aşağıdan göz atabilirsiniz.

Ekran Resmi 2017-06-19 06.09.55

Görselde yeni Tomb Raider oyununa ait sanatsal çizimler ve oyunun logosu yer alıyor. Bu arada dip not olarak belirtelim. Oyun hakkında ortaya atılan son iddialara göre, yeni Tomb Raider, Cyrstal Dynamics yerine Eidos Montreal tarafından geliştiriliyor.