Galaxy S5’e Güney Kore’de İlgi Büyük

Galaxy S5 resmi çıkış tarihinden önce Güney Kore’de satışa sunuldu ve kullanıcılardan büyük ilgi gördü.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un yeni amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S5, son dönemin en çok ilgi gören akıllı telefonlarının başında geliyor. İlk olarak Şubat ayında Barselona’da düzenlenen Mobile World Congress 2014 kapsamında görücüye çıkan telefonun, 11 Nisan’da dünya genelinde satışa sunulması bekleniyor. Ancak Samsung’un memleketi Güney Kore’de yaşayan bazı kullanıcılar, şimdiden Galaxy S5’lerine kavuşmuş durumda.

Galaxy_S5_DG_605

Galaxy S5’in 11 Nisan’daki resmi çıkışını beklemeyen Güney Koreli telefon firması SK Telecom, telefonun satışlarına şimdiden başladı. Üstelik beklenenden önce satışa sunulan telefona, Güney Kore’de ilgi oldukça yüksek. Sadece tek telefon operatörü tarafından Güney Kore’de satışa sunulan Galaxy S5, günde ortalama 7000 adet satıyor. 820 dolar civarında bir fiyatla satışa sunulan telefonun, satış grafiği oldukça sağlam görünüyor. Galaxy S4 geçtiğimiz yıl satışa sunulduğunda, tüm operatörler tarafından satılıyor olmasına rağmen günde ortalama 8000 adet satmayı başarmıştı.

SK Telecom, Galaxy S5’i resmi çıkış tarihinden önce piyasaya sürerek birçok kullanıcıya telefonu ulaştırmış olabilir ama bu durum telefon operatörünün diğerlerinden daha fazla telefon satma şansı bulacağını göstermiyor. Hatta firmanın telefonları erken satma yönündeki bu kararı onlara pahalıya mal olabilir. Samsung’un izni olmadan bu tür bir girişimde bulunan SK Telecom’un ilerleyen dönemde Samsung’la problemler yaşayabileceği belirtiliyor.

Microsoft Dünyada Yazılım Birincisi