The Witcher 3, PS4’te 4K oluyor!

the witcher

RPG oyunu denildiğinde akla gelen ilk yapımlardan biri olan The Witcher 3: Wild Hunt, PS4’te 4K desteğine kavuşuyor. İşte detaylar.

RPG oyunu denildiğinde hiç şüphesiz akla gelen ilk serilerden birisi de The Witcher olacaktır. The Witcher serisinin son oyunu olan The Witcher 3 Wild Hunt 19 Mayıs 2015 tarihinde satışa sunulmuştu. CD Project tarafından geliştirilen yapım, oynanış dinamikleri ve hikaye yapısıyla tüm oyun severlerin beğenisini kazanmayı başarmıştı.

Türk oyun severler için sevindirici haber de kısa süre önce gelmiş ve yayınlanan bir güncelleme ile The Witcher 3 Wild Hunt’ın konsol sürümleri de Türkçe alt yazı desteğine kavuşmuştu. Türkçe alt yazı desteği sonrası bizler için daha da cazip bir oyun haline gelen Wild Hunt, şimdiler de yeni bir güncelleme için hazırlanıyor. Gelecek olan yeni güncelleme sayesinde oyunun konsol versiyonları 4K desteğine de kavuşmuş olacak. Elbette sizlerin de tahmin edebileceği üzere bu çözünürlük güncellemesi sadece PS4 Pro ve Xbox One X sahiplerini ilgilendiriyor.

CD Project ekibi, Wild Hunt’ın PS4 ve Xbox One X sürümlerinin 4K çözünürlüğe yükseltileceğini zaten açıklamıştı. Geçtiğimiz gün yapılan açıklamada ise çalışmaların sona erdiği ve PS4 Pro için hazırlanan güncellemenin birkaç gün içerisinde kullanıma sunulacağı belirtildi.

Hali hazırda Xbox One X henüz çıkmadığı için söz konusu güncellemenin yayınlanmasına da gerek yok. Muhtemelen Microsoft’un yeni konsolu satışa sunulduğunda The Witcher 3’ün çözünürlük yaması da hazır bir şekilde bekliyor olacaktır.