LA Noire VR’a geliyor!

la noire

2013 yılında yayınlanan LA Noire, şimdi de VR platformu için geliyor. İşte LA Noire The VR Case Files hakkındaki detaylar.

Rockstar Games tarafındna geliştirilen LA Noire isimli yapım, 2013 yılında satışa sunulmuştu. Oyunda Cole Phelps isimli karakterin polislik ile başlayan mesleki kariyerini, nasıl yükselttiğine tanıklık ediyorduk.

Aslında LA Noire tür olarak piyasadaki birçok oyundan farklı bir yapıya sahipti. Oyunda aksiyon dozajının yanı sıra, fazlasıyla dikkat ve konsantre gerektiren öğeler de mevcuttu. Örneğin bir cinayet mahalline girdiğinizde, ufak bir ipucunu bulabilmek için dakikalarca burayı dikkatli bir şekilde taramanız gerekiyordu. Yani LA Noire, tam da VR’lık bir oyundu desek sanırım pek de yanılmış olmayız. Bu durumun farkında olan Rockstar, LA Noire’i VR için tekrardan yorumlamaya karar verdi. Firmadan yapılan açıklamada L.A. Noire The VR Case Files isimli bir versiyonun HTC’nin Vive platformu için yayınlanacağı belirtildi.

The VR Case Files’ta, orijinal oyunda bulunan 7 farklı dava yer alacak. Elbette bu davalar VR oynanış dinamiklerine göre yeniden elden geçirilecek. VR Case Files’ın diğer sanal gerçeklik platformları için gelip gelmeyeceği ise henüz netlik kazanmış değil. Zira bilindiği üzere HTC Vive’ın haricinde Oculus Rift’te aynı yeteneklere sahip bir VR platformu. Hatta PlayStation VR’ın bile bu konuda öne çıkabileceğini söylemek mümkün. Yine de bekleyip göreceğiz.