The Witcher 3 için beklenen güncelleme yayınlandı

the witcher 2

PS4 Pro oyuncularının uzun süredir merakla bekledikleri The Witcher 3, 4K güncellemesi sonunda yayınlandı. İşte konu ile ilgili detaylar.

CD Projekt tarafından geliştirilen The Witcher 3 Wild Hunt, 19 Mayıs 2015’te raflardaki yerini almıştı. Oyunun çıkışının ardından 2 seneyi aşkın bir süre geçmesine karşın hala en çok oynanan RPG oyunlarının başında geliyor. Bu durumun temel nedeni ise The Witcher 3’ün oldukça dallanıp, farklı sonlarla biten ütopik bir senaryoya sahip olması.

CD Projekt ekibi, bu senenin başlarında oyunun konsollar için 4K uyarlamasının çıkarılabileceğini belirtmişti. PS4 Pro oyuncularının merakla bekledikleri bu 4K güncellemesi sonunda yayınlandı. Yapımcı ekip güncelleme hakkında önemli bir açıklamada bulunmadı. Zira bu yüzden güncelleme ile birlikte gelen diğer yenilikler hakkında herhangi bir bilgimiz de bulunmuyor.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Az önce de belirttiğimiz üzere The Witcher 3 Wild Hunt 4K güncellemesi Xbox One X için de yayınlanacak. Tabi ki hali hazırda bu konsol henüz satışa sunulmadı için, güncellemenin de yılbaşına doğru yayınlanması planlanıyor.

Kısacası 4K çözünürlüğü destekleyen bir konsolu bulunanlar, öyle ya da böyle The Witcher 3’ü 4K olarak oynama şansına erişecekler.

Son olarak şunu da belirtelim. CD Project kısa süre önce yayınladığı bir güncelleme ile oyuna Türkçe metin desteğini de dahil etmişti. Yani oyun şu an konsollarda da Türkçe olarak oynanabilir durumda.