The Legend of Zelda 2016’ya Ertelendi

The Legend of Zelda

Bir türlü istenilen başarıyı yakalayamayan Wii U’nun bu yılki en önemli oyunları arasında yer alan The Legend of Zelda’nın 2016 yılına ertelendiği duyuruldu

Son yıllarda Sony ve Microsoft gibi güçlü rakipleri karşısında direnmekte zorluk çeken Japon konsol üreticisi Nintendo, özellikle yeni nesil konsollar savaşında oldukça geride kaldı. Tüm zamanların en başarılı konsolları arasında yer alan Wii’nin 2012 yılında piyasaya sürülen halefi Wii U, bir türlü istenilen ilgiyi görmedi ve Nintendo’nun tüm çabalarına rağmen geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başaramadı.

The_Legend_of_Zelda

Buna rağmen Wii U’dan umudunu kesmeyen Nintendo yeni nesil konsolu daha popüler hale getirmek için ilgi çekici oyunlar geliştirmeye devam etti. Ancak bu yılın belki de en önemli Wii U oyunu olması beklenen The Legend of Zelda‘nın ertelenmesi, Nintendo’nun bu yıl da istediği başarıyı yakalayamayacağını düşündürdü.

Nintendo konsollarının en önemli pazarlama noktaları arasında yer alan Zelda serisinin merakla beklenen yeni üyesinin 2016 yılında ertelendiğini duyuran oyunun yapımcısı Eiji Aonuma, The Legend of Zelda’nın tamamlanması için daha fazla zamana ihtiyaç duyduklarını söyledi. Nintendo’nun bu açıklama göz önüne alındığında yeni Zelda oyununun Haziran ayında düzenlenecek olan E3 2015 fuarında da yer almaması bekleniyor.

Öte yandan The Legend of Zelda‘nın ertelenmesi, oyunun Nintendo’nun geçtiğimiz günlerde resmiyet kazanan yeni konsolu için de saklandığı yönündeki söylentileri de beraberinde getirdi. Şimdilik NX kod adıyla anılan bu yeni Nintendo konsolun 2016 yılında kullanıcılarla buluşacağı göz önüne alındığında, The Legend of Zelda’nın hem Wii U’ya hem de NX’e yönelik olarak piyasaya sürülmesi oldukça olası görünüyor.

HTC T1H Tablet Gün Yüzüne Çıktı