The Last of Us Part 2 ‘nin kaç milyon satıldığı açıklandı

The Last of Us Part 2 gibi oyunların fiyatları artabilir ya da böyle oyunlar artık çıkmayabilir

The Last of Us Part 2’nin satışları gayet iyi gidiyor. Naughty Dog tarafından geliştirilen aksiyon macera oyunu, şimdiden yapımcılarını zengin etti.

The Last of Us Part 2, kısa süre önce Sony’nin PlayStation 4 konsolu için raflarda yerini almıştı. Naughty Dog tarafından hazırlanan yapım, çıkışından önce internete sızdırılan bazı bilgiler sebebiyle tartışılmaya başlamıştı. Oyun, şimdilerde de senaryo detaylarından karakterlerin cinsel tercihlerine kadar pek çok noktada eleştiriliyor, ama öte yandan Part 2’ye bayılanlar da hiç az değil.

PlayStation Blog, The Last of Us Part 2’ye dair yeni bilgiler paylaştı ve oyunun şimdiye kadar 4 milyon kopyadan fazla satıldığını duyurdu. Oyunun 19 Haziran itibarıyla satışa sunulduğunu ve dolayısıyla 4 milyon rakamını çok kısa bir sürede geride bıraktığını belirtelim.

Bir süre önce yaptığımız haberimizde, Part 2’nin Birleşik Krallık’ta satışa sunulduğu hafta itibarıyla Uncharted 4’ün rekorunu geride bıraktığından ve “PS4’ün en hızlı satılan oyunu” olduğundan söz etmiştik.

The Last of Us Part 2 'nin kaç milyon sattığı açıklandı

Bu arada, ilk oyunun da şimdiye kadar 20 milyondan fazla satıldığı düşünlüyor. Kısacası, “The Last of Us” markasının Sony’nin için gayet kârlı bir marka olduğunu ve önümüzdeki yıllarda serinin devam etmesinin büyük ihtimal olduğunu söyleyebiliriz.

Biraz da uzun senaryolu AAA oyunlar ve yapım maliyetlerinden söz edelim. Sony’nin eski üst düzey yöneticilerinden Shawn Layden, kısa süre önce bir açıklama yapmış ve The Last of Us Part 2 ‘yi de örnek göstererek, “AAA oyunların yapım maliyetlerinin çok yükseldiğinden, bu sebeple de 59.99 dolarlık satış fiyatının artık artırılması gerektiğinden” söz etmişti. Yine de, bir AAA oyun için 4 milyon satış rakamının şimdiden geride bırakılmış olması çok iyi. Zaten ilerleyen günlerde satış rakamları daha da yükselecektir.

Adana’da bir sokak tezgahında toplu takipçi satılıyor: 16 TL’ye 1000 takipçi

Günümüzde takipçi satın alabilmek için pek çok yöntem var. Geneli yurt dışı kaynaklı bu yöntemler, yakın zamanda yerli rakipleriyle yarışır oldu. Evet, aslına bakarsanız bu tip yöntemler hiç hoş şeyler değil, ama görünüşe göre büyük bir ilgi de var. Hele de koronavirüs sebebiyle evde geçirilen vaktin arttığı şu günlerde.