The Last Guardian Hala Hayatta

The Last Guardian Hala Hayatta

Yıllardır merakla beklenen The Last Guardian’ın son günlerde ortaya çıkan iddiaların aksine hala yapım aşamasında olduğu Sony tarafından açıklandı.

2007 yılından beri yapım süreci devam eden ve E3 2009 kapsamında ilk kez gösterildiği günden beri oyunseverlerin düşlerini süsleyen The Last Guardian, aradan geçen beş yıl boyunca defalarca oyun dünyasının gündemine geldi ama bir türlü tamamlanmadı. Aradan geçen bu uzun sürenin ardından bir çok oyunsever oyunun çıkacağından şüpheli olsa da, Sony tarafından yapılan yeni açıklama stüdyonun The Last Guardian‘dan hala vazgeçmediğini gösterdi.

The_Last_Guardian

Ico ve Shadow of the Colossus gibi oyunların yapımından sorumlu olan Japon oyun stüdyosu Team Ico tarafından geliştirilmekte olan The Last Guardian‘ın, Sony tarafından PlayStation 3’e özel olarak yayınlanan en önemli oyunlardan birisi olması bekleniyordu. Aradan geçen yıllarda PlayStation 4 piyasaya sürüldü ve PlayStation 3 yeni nesil konsol statüsünü kaybetti ama The Last Guardian bir türlü piyasaya sürülmedi. Son olarak bu haftasonu ortaya çıkan haberlerde oyunun Sony tarafından iptal edildiği öne sürüldü ve bu iddia oyunseverlerden büyük tepki gördü. Bu tepki karşısında açıklama yapma gereği duyan Sony yetkilisi Scott Rohde, oyunun iptal edilmediğini ve Sony tarafından piyasaya sürüleceğini duyurdu.

Homefront: The Revolution Gerilla Taktiklerine Odaklanacak