The Elder Scrolls IV: Oblivion Remake geliyor

123 2

17 sene önce çıkan The Elder Scrolls IV geri dönüyor. Ortaya atılan bir iddiaya göre Oblivion Remake/Remaster geliştirilme aşamasında. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara birlikte bakalım.

Reddit’in Subreddit’i olan GamingLeaksAndRumors’te dikkat çekici bir iddia ileri sürüldü. Kendini Virtuos oyun stüdyosunun eski çalışanı olarak tanıtan bir kullanıcı, Virtuos’un Oblivion Remake/Remaster üzerinde çalıştığını yazdı. Bu gönderiyi birkaç saat sonra sildi ve hesabını da kapattı. Fakat bu durum Xfire tarafından fark edildi ve haber olarak paylaşıldı.

Eski Virtuos çalışanı, stüdyonun şu anda 5 farklı proje geliştirdiğini ve bunların en büyüğünün kod adı Altar olan Oblivion olduğunu söyledi. Kaynak Virtuos’un projede hem Unreal Engine 5 hem de Oblivion’un kendi motoruna yer verdiğini belirtti. İddia sahibine göre oyunun Remake mi yoksa Remaster mı olacağı net değil. Bunlarla birlikte oyundan Virtuos Paris sorumlu, ancak Black Shamrock da geliştirme aşamasına katkıda bulunuyor. Kaynak, Virtuos’un Remaster veya Remake geliştirmesine bağlı olarak Oblivion’un 2024 sonlarında ya da 2025 başında piyasaya sürülebileceğini söyledi.

Oblivion

İddiaya göre Virtuos Paris, Oblivion dışında Ominous isimli başka bir oyun ve Amazon’un MMORPG’si olan New World için de ek paket geliştiriyor. Aynı kaynak, stüdyonun kod adı Massive olan AAA bir oyun daha üzerinde de çalıştığını söyledi. Massive’in, Shadow of the Colossus tarzı devasa boss’larla, Monster Hunter’ın co-op oynanışını birleştirdiğini belirtti. Virtuos, Metal Gear Solid 3: Snake Eater’ın Remake’i olan Delta: Snake Eater’dan sorumlu. MGS Delta: Snake Eater kısa süre önce resmi olarak açıklanmıştı.

Paylaşılan bu bilgiler iddia olsa da, GamingLeaksAndRumors’teki bir mod kaynağın bilgilerini doğruladı. Söz konusu iddia sahibi gerçekten de Virtuos’un eski bir çalışanı.

FBI: Yapay zeka hackerların işini kolaylaştırıyor