Tesla Türkiye fiyatları ile şaşırttı! Neden bu kadar düşük?

Tesla, işçi grevi yüzünden teslimatları engelleyen İsveç'e dava açtı

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, Nisan ayında Türkiye’de satışlara başladı. Tesla fiyatlarının beklenene oranla çok düşük olduğu göründü.

Tesla Türkiye fiyatları ile şaşırttı! Neden bu kadar düşük? Elektrikli otomobil pazarındaki en büyük isimler arasında yer alan Tesla, artık Türkiye’de de faaliyet gösterecek. Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, Nisan itibariyle Türkiye pazarında satış yapmaya başladı. Tesla modelleri zaten Türkiye’de satılıyordu. Bazı ihracatçılar, Tesla modellerini Avrupa’dan getirerek Türkiye’de satıyorlardı. Örneğin Model Y Türkiye fiyatı 3 milyon Türk Lirası civarındaydı. Bu da 145 bin dolar gibi bir fiyata denk düşüyor. Ne kadar pahalı değil mi?

Tesla Model 3'ü yeniden tasarlıyor

Tesla Türkiye fiyatları ile şaşırttı! Neden bu kadar düşük?

Türkiye’de otomobillerin pahalı olması normal. Çünkü otomobiller üzerinden yüksek vergiler alınıyor. Fakat Elon Musk tüm bu olumsuzluklara rağmen Tesla Model Y’yi çok düşük bir fiyattan satışa çıkardı.

Tesla meydana gelen ölümcül kaza ile uğraşıyor

Normalde 3 milyon Türk Lirası yani 145 bin dolara satılan Model Y, Tesla tarafından sadece 1.6 milyon Türk Lirasına yani yaklaşık olarak 75 bin dolara satışa çıktı. Aynı modelin ABD fiyatı ise 47 bin dolar. Evet Türkiye’de bir otomobilin ucuz hali bile çok pahalı. Fakat Elon Musk’ın suçu yok. Çünkü vatandaşlar genelde 1 otomobil kendilerine 1 otomobil de devlete alıyorlar.

Tesla Model S ve X araci

Fakat Tesla Model Y’nin eski fiyatı çok daha yüksekti. Dolayısıyla Elon Musk fiyatı büyük oranda aşağı çekti. Bu beklenmiyordu. Sonuç olarak Elon Musk Türkiye için büyük bir iyilik yapmış oldu. Tesla Türkiye fiyatları ile şaşırttı! Neden bu kadar düşük?

LG yeni taşınabilir kablosuz ekranı gün yüzüne çıktı