Tesla Süperşarj Kullanımını Bazı Kullanıcılara Yasaklıyor

Tesla’nın ABD Utah bayisinden 3 adet Tesla Çalındı

Amerikan elektrikli ve sürücüsüz araç üreticisi Tesla, Süperşarj istasyonlarının kullanımını bazı kullanıcılar için yasaklıyor. Adil Kullanım Politikası geliştiren şirket, bu politikaya uymayan araçları, engelleyecek.

Tesla Ticari Amaçla SuperCharer Kullananları Sistemden Atacak

Elon Musk’ın kurucusu ve CEO’su olduğu Tesla, araçlarını satın alan kullanıcılara Süperşarj istasyonları için sınırsız ve ücretsiz kullanım hakkı veriyordu. Geçtiğimiz yıl ocak ayında 400 KWh’e indirilen ücretsiz hak, şimdi tekrar kısıtlanıyor.

Bireysel müşteriler için geliştirilen servislerin ticari amaçla kullanılması, çoğu zaman o servisin verilebilmesini imkansız kılıyor. Bu sorunu yaşamaya başlayan üretici, araçlarını Uber ve Lift gibi ticari servislerde kullanan araç sahipleri nedeniyle sorun yaşamaya başlamış. Bu sorunun önüne geçebilmek için Süperşarj Adil Kullanım politikasını devreye alınıyor. Firmanın sahip olduğu şarj ünitelerinin denetimi sıklaştırılarak, ticari amaçlı kullanım yapan araçlar tespit edilecek. Araçlar birkaç defa uyarıldıktan sonraysa Süperşarj istasyonlarını kullanmaları engellenecek.

Şimdiye kadar bu hizmeti ücretsiz şekilde sunabilmesi bile oldukça önemli olan firmanın ticari kullanımlar nedeniyle çıkan yüksek kullanımı karşılamak istememesi oldukça normal.

Türkiye’de Süperşarj

Yıllardır ülkemizde açılması beklenen Süperşarj istasyonları için artık daha net bilgiler verilebiliyor. Tesla’nın internet sitesinden sorgulandığında İstanbul’daki resmi istasyon için Gebze’deki bir akaryakıt istasyonu gösterilmekte. Ankara ve İzmir’de de açılacak olan istasyonlar ile ilk olarak büyük şehirler arasında kesintisiz seyahat amaçlanıyor. Türkiye’nin en büyük şehirleri arasında çok kısa bekleme süreleri için seyahat edebilir hale gelecek olan Tesla sahipleri, zamanla yaygınlaşması beklenen çeşitli şarj istasyonlarıyla da daha rahat bir kullanıma sahip olacak.

Çin Otonom Araçların Halka Açık Yollarda Testine İzin Verecek