E-devlet Tasarımını Değiştirdi

e devlet yeni tasarim shiftdelete

E-devlet hizmetinin tasarımı değiştirildi. Türkiye.gov.tr üzerinden hizmet veren E-devlet, tasarımını tamamen değiştirdi. Yeni değişiklik sayesinde istenilen hizmete ulaşmak daha kolay oldu.

E-devlet Hizmetleri Daha Kolay Bulunabiliyor

Türkiye.gov.tr üzerinden Türkçe karakterli URL kullanılarak da ulaşılabilen hizmet sayesinde pek çok kamu kurum ve kuruluşundaki işleminizi internet üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz. PTT’den alabileceğiniz şifre, yeni T.C. kimlik kartı, mobil imza ve e-imza gibi yöntemlerle giriş yapabildiğiniz sistemde sorgulama, başvuru ve onay işlemleri yapılabiliyor.

Daha önce yapmak istediğiniz işlem için uzun bir seçim ekranından ilgili kurumu bulmanız ve kurum içerisinden de ilgili bölüme erişmeniz gerekiyordu. Özellikle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı gibi onlarca farklı hizmeti sunan kurumlarda aradığınız hizmeti bulmak bir eziyete dönüşebiliyordu.

Yenilenen tasarımla birlikteyse ilk olarak E-devlet hizmetinin renkleri değiştirilmiş. Kuruluğu günden bu yana ay yıldızlı bayrağın renklerine sahip olan internet sitesi artık pastel tonlarda bir mavi renk kullanmakta. Neden bu renk değişimine ihtiyaç duyulduğu ise bilinmiyor.

Yapılan renk değişiminin yanı sıra en önemli değişiklik hizmet bulma noktasında karşımıza çıkıyor. Anasayfada artık bir banner alanı yerine büyük bir arama kutucuğu kullanıcıları karşılıyor. Arama kutucuğuna birkaç kelime ile yapacağınız işlemi yazdığınızda ise karşınıza ilgili hizmetlerin sonuçları çıkmakta. Örneğin; hakkınızda açılmış olan bir dava dosyası olup olmadığını sorgulamak için arama kutucuğuna ‘dava’ ya da ‘mahkeme’ gibi anahtar kelimelerden birisini yazmanız yeterli.

Sitenin detay ekranlarında da yapılan tasarım değişikliği dışında herhangi bir değişiklik göze çarpmıyor. Hizmetlerin işleyiş biçimleri ve altyapısal diğer sistemler değiştirilmemiş gibi görünüyor.

Çin Otonom Araçların Halka Açık Yollarda Testine İzin Verecek