Tesla Avrupa’ya çıkarma yaptı!

Tesla

Amerikan elektrikli otomobil üreticisi amiral gemisi ile Avrupa’ya çıkarma yaptı. Bugün İsviçre’de gözler önüne çıkan ikinci nesil Tesla Roadster, 2020’de üretim hattına girecek. İşte detaylar.

Tesla Roadster, Amerikan üreticinin 2008 yılında piyasaya sürdüğü ilk elektrikli spor otomobili. Aynı zamanda markanın amiral gemisi modeli. Uzun bir bekleyişin ardından gözler önüne çıkan Tesla Roadster ikinci nesil modeli ile bugün İsviçre’de göründü. Amiral gemisi modelini oldukça prestijli olan ve üst segment otomobillere ev sahipliği yapan Grand Basel’de gözler önüne çıkarmayı tercih eden Tesla, deyim yerindeyse Avrupa’ya çıkarma yaptı.

2020’de üretime girecek olan Tesla Roadster için ön siparişler şimdiden alınmaya başladı!

Grand Basel’de sergilenen Roadster’ ait prototipin kokpiti görüntülenemedi. Şimdilik kabin içi detaylarını saklamayı tercih eden Amerikan üretici bu elektrikli süper spor otomobilin kokpitini başka bir tarihte açıklamayı düşünüyor. Ancak ikinci nesil Roadster ‘in teknik detayları hakkında oldukça cesur rakamlar açıklandı diyebiliriz.

Yeni nesil Honda NSX göründü!

Elon Musk, Roadster’in dünyanın en hızlı elektrikli otomobili olmasını istiyor. Çünkü bu psikolojik sınırın geleneksel içten yanmalı motorlu otomobiller için büyük bir engel olacağına inanıyor.

BMW M4’ten daha kısa sürede yani 1.9 saniyede 0-100 km/s hız seviyesine çıktığı bilinen Roadster’in maksimum 400 km/s hıza ulaştığı iddia ediliyor. Öte yandan aracın 200 kWh’lık bir batarya tarafından beslenen üç farklı elektrik motoru olduğu açıklandı. Bunun yanı sıra Roadster’in tek bir şarjla gidilebileceği menzilin ise 1.000 km olduğu biliniyor.

Eğer açıklanan bu özelliklerin hepsi birden 2020 yılında seri üretime girecek olan Roadster’de yer alacak olursa bu elektrikli süper spor otomobillerde aşılması zor bir çıta oluşmasını sağlayacak ve Tesla’yı bu segmentte oyun kurucu yapacaktır.

Tesla