Tesla’nın Dertleri Bitmiyor; Şirket 125 Bin Aracı Trafikten Çetki

Tesla işten çıkarımlara başlıyor

Son dönemde finansal sıkıntılar ve işten çıkarma haberleriyle gündeme gelen Tesla, bu kez de 125 bin otomobili trafikten çekmek zorunda kaldı.

Tesla, Elon Musk’ın açık ara en başarılı girişimiydi. Twitter’ı satın almasıyla birlikte tartışmalı bir figüre dönüştüğü dönemde bile Musk’ın bir numaralı övünç kaynağı olarak yerini koruyordu. Sonuçta elektrikli otomobil sektörüne öncülük eden gezegen için önemli bir katkı sağlamıştı. Ayrıca büyümesini sağladığı bu pazarda lider konumdaydı. Ancak işler bir anda tersine döndü. Bir yandan Elon Musk’ın tartışma yaratan hamleleri, bir yandan elektrikli otomobil pazarında değişen dengeler derken, Tesla bir anda kendisini ciddi bir krizin içinde buldu.

Ciddi finansal sorunlarla karşı karşıya olan şirket, son dönemde sık sık işten çıkarma haberleriyle gündeme geliyor. Çok sayında çalışanını bir anda işten çıkaran şirkette yönetim kadrosunun da huzursuz olduğu konuşuluyor. Tam da böyle sıkıntılı bir dönemde, Tesla yeni bir talihsizlik daha yaşadı. Şirket araçlarında tespit edilen bir güvenli sorunu nedeniyle yaklaşık 125 bin aracı trafikten çekmek zorunda kaldı.

Tesla inceleme altına

Amerikalı otomobil üreticisinin 125 bin otomobili geri çağırmak zorunda kalmasına sebep olan sorunun arkasında emniyet kemeri. Amerikan Trafik Güvenliği İdaresi, otomobillerde emniyet kemeri takılı olmadığında yanması gereken uyarı ışığının zaman zaman aksayabildiğini tespit etti. Amerikan Trafik Güvenliği İdaresi bunu trafiğe çıkmaya engel bir hata olarak değerlendirdiği için, şirket bu sorundan etkilenebilecek araçları trafikten çekmek zorunda kaldı. Şirketin önümüzdeki günlerde araçları için bir güncelleme yayınlayarak bu sorunu uzaktan çözeceği söyleniyor. Ancak şimdilik net bir tarih verilmedi.

PlayStation 5 Sony’nin En Kârlı Konsolu Oldu