Tesla Model S ve X güncelleme aldı

Tesla Bitcoin gelirleri

Tesla Model S ve X araçları önemli özellikler aldı. Bu araçların menzilleri, 600 ve 527 kilometreden, 627 ve 564 kilometreye yükseltildi. 

Ayrıca araçlar artık yepyeni tekerleklere sahip. Otomobil severlere güzel bir sürüş deneyimi yaşatacak olan Tesla’ya detaylı yorumların ve testlerin henüz gelmediği bu güncellemeyle ilgili tepkiler merak konusu. Markanın araçların gücüne dair bir güncelleme yapmasının bu sene için biraz daha zaman alacağı ifade edilirken mutlaka kapasite artışına dair bir beklentinin varlığı da ortada. 

Tesla Model S ve X değişiyor

Bu yeni güncellemenin herhangi bir donanım değişikliği içerip içermediği veya Tesla’nın yazılımında ve verimlilik formülünde daha fazla değişiklik yapmanın sonucu olup olmadığı da henüz tam olarak bilinmiyor.

Tesla Model S ve X araci

Şirket, en son bazı aktarma organları değişiklikleri yaptıktan sonra geçtiğimiz yılın Nisan ayında Model S ve X serisini güncellemişti. Bu güncellemenin hemen ardından, menzil içinde %10’dan fazla iyileşme ortaya çıktı. Ayrıca araçların şarj oranlarında da hiçbir değişiklik olmadı. Her iki araba da 200kW maksimum şarj hızına sahip. Ayrıca her ikisinin de hala ücretsiz süper şarj için uygun durumda olduğunu eklemek gerekiyor.

Yenilikler içinde yer alan 19″ tekerleklerin ise önceki tekerlek seçimlerine kıyasla aerodinamik bir fayda sağlayabileceği söyleniyor. Tempest jantların önceki jant seçiminden daha düz olduğu da biliniyor ve bu nedenle aerodinamik için biraz daha iyi olabileceği yapılan tahminler arasında.

SpaceX halka açılma planı mı yapıyor?