İki kişinin öldüğü Tesla kazası araştırılıyor!

Tesla Kaza

Geçtiğimiz salı akşamı Florida’da iki lise öğrencisi Tesla kaza sında hayatlarını kaybetti. Amerika Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB) şimdi bu kazayı araştırıyor.

Tesla kazası ilk değil. Fakat son dönemde yapılan kazaların ölümle sonuçlandığını görüyoruz. Geçmişte yapılan kazaların hemen hemen hepsinde sürücü hatası bulunmuştu. Salı akşam Florida da gerçekleşen kazanın ise neden kaynaklandığı bilinmiyor. En vahimi ise gerçekleşen Tesla Kaza sında iki lise öğrencisinin can vermesi. Tesla kaza

Görgü tanıklarının ifadelerine göre Tesla kaza alanına gelmeden önce 50 – 60 mil ile seyahat ediyordu. Arabanın teker sesleri dışında herhangi bir ses duyulmuyordu. Araç önce savruldu ve ardından duvara doğru çarptı ve hemen yangın çıktı. Aracın içerisinde 4 kişi bulunuyordu. Arka tarafta oturan iki yolcu araçtan kendilerini hemen dışarı atabildi fakat ön tarafta oturan 18 yaşındaki Barrett Riley ve Edgar Monserratt dışarı çıkamadı ve yangından kurtulamayarak can verdi.

Tesla kaza sonrası açıklamalarda bulundu

NTSB Çarşamba günü yaptığı açıklamada, hızın çarpışmada önemli bir faktör olabileceğinin altını çizdi. Soruşturmada öncelikle elektrikli aracın aküsü ile bağlantılarla ilgili acil müdahale konusuna odaklanacak. Ayrıca NTSB bu olay için bölgeye dört tane araştırmacı gönderecek. NTSB Yönetim Kurulu Başkanı Robert Sumwalt Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Bu soruşturmaların amacı gelişen ulaşım teknolojilerinin gerçekleşen kazalardaki etkisini anlamak” dedi.

Elon Musk açıkladı! Tesla Türkiye’ye geliyor!

Tesla Çarşamba günü yaptığı açıklamada; gerçekleşen kazanın nasıl ve neden meydana geldiğini tespit etmek için çalıştıklarını bildirdi. Ayrıca yerel makamlara tam işbirliği yaptıklarını söyleyen Tesla, otomobilin otopilotun kaza sırasında veya öncesinde devreye girmediğini de sözlerine ekledi.Tesla kaza