Tesla güvenlik açığı ile gündemde

Tesla araçları güvenlik arızası

Elektrikli otomobil devi Tesla’da ortaya çıkan son güvenlik açığı, Tesla sahiplerinin canını fena halde sıkacak. Üstelik bu sorunun bir çaresi de olmayabilir.

Tesla güvenlik açığı ile gündemde. Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden biri olan, borsa değeri milyarlarca doları geçen Tesla, güvenlik konusunda çok önemli bir iddia ile karşı karşıya. İddiaların sahibi ise, siber güvenlik konularında uzmanlaşmış NCC Group isimli bir şirket.

Tesla güvenlik açığı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2021 Tesla Model Y üzerinde gerçekleştirilen bir araştırma sonucunda, BLE teknolojisiyle korunan bu aracın güvenlik prosedürlerinin kolaylıkla geçilebilerek araç kapılarının açıldığını ve aracın sorunsuz bir şekilde çalıştırıldığını duyurdu. Tabi bu açıklama akıllara BLE teknolojisi nedir ve bu sorun ufak bir yazılım güncellemesiyle giderilemez mi sorularını beraberinde getirdi.

Tesla güvenlik açığı

Tesla güvenlik açığı ile gündemde

Öncelikle BLE teknolojisinden bahsedecek olursak, açılımı Blootooth Low Energy olan bu kavram, aslında Bluetooth destekli olarak çalışan ve yakınlarda yetkili bir cihazın bulunması halinde otomobildeki kilidi otomatik olarak açan bir sistemi ifade ediyor. Bununla birlikte NCC Group yetkilisi tarafından yapılan açıklamaya göre, BLE teknolojisinden kaynaklanan problemler herhangi bir güncelleme ile ortadan kaldırılamaz.

Tesla güvenlik açığı

Bu sorunun çözülebilmesinin tek yolu, tamamen BLE teknolojisinin kaldırılıp yerine farklı bir güvenlik protokolünün inşa edilmesidir. Tabi bu iddialar tamamen NCC Group’a ait. İddiaların muhatabı olan Tesla ise şimdilik bir açıklama yapmış değil. Ancak sükut ikrardan gelir sözünü çok iyi bilen Tesla kullanıcıları, şu günlerde dört gözle Tesla CEO’su Elon Musk’dan bu konuya ilişkin bir açıklama bekliyor.

YouTube oynatıcısı artık bir videonun en popüler kısımlarını gösterebilecek