Tesla fabrikaları, COVID yüzünden bir süre daha kapalı kalacak

Tesla fabrikaları, COVID yüzünden bir süre daha kapalı kalacak

Tesla Şanghay fabrikası, şehir COVID-19 vakalarındaki artışın getirdiği katı karantina önlemleriyle uğraşırken açılma planlarını tekrar erteliyor. İşte detaylar.

Bloomberg tarafından elde edilen bir şirket notuna göre Tesla Pazar günü çalışanlarına şehrin COVID kısıtlamalarına uymaları için evde kalmalarını söylemiş. Reuters’in önceki bir raporuna göre karantina kısıtlamaları biraz gevşetilecekti. Buna göre Tesla’nın 4 Nisan Pazartesi günü Şanghay fabrikasında üretime devam edeceği belirtilmişti. Bununla birlikte, Tesla’nın fabrikasının bulunduğu şehrin doğu kısmındaki işçiler hala COVID ile ilgili hareket kısıtlamalarıyla karşı karşıya. Şehrin kısıtlamaları ne zaman kaldıracağı da belli değil.

Tesla fabrikaları, COVID yüzünden bir süre daha kapalı kalacak

Tesla ilk olarak şehrin iki aşamalı karantinanın başladığı 28 Mart’ta fabrikasını kapattı ve başlangıçta fabrikayı sadece dört gün kapalı tutmayı amaçladı. Pazartesi gününden itibaren fabrika bir haftalığına kapalı olacak. Tesla, daha önce COVID-19 vakalarındaki artış nedeniyle Şanghay fabrikasını Mart ayının ortasında iki günlüğüne kapatmıştı.

Şanghay fabrikası Tesla’nın en büyük fabrikası ve Reuters’e göre her hafta yaklaşık 6.000 Model 3 ve 10.000 Model Y aracı üretiyor. Tesla CEO’su Elon Musk, tedarik zinciri kesintileri ve Şanghay fabrikasının kapanması nedeniyle “olağanüstü” zor bir süreçten geçtiklerini belirti. Ancak buna rağmen Cumartesi günü Tesla, 2022 yılının birinci çeyreğinde rekor 310.048 araç teslimatı sundu. Şirket, bu hafta Austin, Teksas’ta yeni bir fabrika açmaya hazırlanıyor ve geçen ay Almanya’nın Berlin kentinde bir fabrika açtı.

OPPO Reno7 Lite 5G teknik özellikleri ve fiyatı sızdırıldı