Tesla en ucuz otomobilini satmayı bıraktı

Tesla en ucuz otomobilini satmayı bıraktı

Tesla’nın en ucuz arabası piyasadan çekildi: Model 3 Standart Seri Arkadan Çekişli araç artık çevrimiçi yapılandırıcıda mevcut değil. İşte tüm detaylar.

39.000 dolar fiyat etiketiyle elektrikli araç markasının en ucuz seçeneği olan araç artık satılmayacak. Şimdi Model 3 Uzun Menzilli Arkadan Çekişli model, 42.500 dolarlık perakende satış fiyatıyla bu ünvanı alıyor. Tesla, Ocak ayında ABD’deki Model 3 serisinin yenilendiğini duyurdu. Şirket ayrıca Temmuz ve Eylül ayları arasında teslim edilen 462.890 araçla üçüncü çeyreğe ilişkin rakamları da açıkladı. Satışlar, çeyrek boyunca fiyat indirimleri ve diğer teşviklerle desteklendi; bu da önceki yılın teslimatlarına göre yüzde 6,4’lük bir artışa ulaşmaya yetti. Ancak bu rakam, analistlerin dönem içinde 469.000’den fazla teslimata ilişkin tahminlerinin gerisinde kaldı. Üç aylık bu sonuç, CEO Elon Musk’un şirketin 2023 yılı boyunca teslim ettiği 1,8 milyon aracı aşma öngörülerine de engel olabilir.

Tesla en ucuz otomobilini satmayı bıraktı

Tesla da bu yıl araçlarının geri çağrılmasıyla mücadele ediyor. Bu sorunların çoğu kablosuz güncellemelerle düzeltildi ancak sorunların kapsamı ve sayısı da müşterilerin şüphe duymasına neden oluyor olabilir. Geri çağırmalar Ocak’ta 200.000, Şubat’ta 2 milyon, Mayıs’ta 125.000, Haziran’da 12.000, Temmuz’da 1,8 milyon ve Ağustos’ta 9.000’den fazla aracı etkiledi. Ucuz model aracın artık satılmayacak olması satışları ne şekilde etkileyecek belirsiz ancak şirket bu modelin satılmayacağı konusunda kararlı. Daha fazla detay da yakında gelebilir ancak bilinenler şimdilik bu kadar.

MatePad 12 X Ve MatePad Pro 12.2 Yaratıcılık Ve Verimlilik İçin Tasarlandı