Tesla araçlarına güncelleme geliyor: Büyük bir soruşturma açıldı

Tesla bir bankaya 162 milyon dolar borçlu olmakla suçlanıyor

Tesla araçlarına güncelleme getirilecek. Böylece araçların daha güvenli olması amaçlanıyor. Fakat bu yeni güncellemenin çok daha önemli bir nedeni var. Hadi gelin merak edilen bütün ayrıntılara birlikte göz atalım.

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil markası olarak bilinen Tesla, araçlarına güncelleme getirmeye karar verdi. Şirketin bu kararı almasının en önemli nedeni ise açılan bir soruşturma ile ilgili. Hiç beklemediği bir anda soruşturma yiyen şirket ceza almak istemiyor.

Elektrikli otomobil denilince akıllara ilk olarak Tesla markası geliyor. Şirketin Model S, Model X, Model 3, ve Model Y araçlarında bir elektrikli otomobilde olması gereken önemli bir özellik yer alıyor. Passenger play isimli özellik Tesla araçlarının içerisinde oyun oynamasını sağlıyor. Ancak bu özellik otomobil kazalarına neden olabilir.

Tesla araçlarına güncelleme zorunluluğu

Elektrik otomobil devi Tesla bu yeni özellik için aslında gerekli önlemleri almıştı. Sadece park halindeyken bu özellik kullanılabiliyordu. Ancak passenger play özelliği değiştirildi ve araç hareket halindeyken bile kullanılabilir konuma getirildi.

Tesla araçlarına güncelleme

ABD ulusal karayolu trafiği güvenliği idaresi işte tam da bu özellik değişimi ile ilgili soruşturma başlattı. Sürücüler bu özellik nedeniyle trafik kazalarına neden olabilir. Araç hareket halindeyken video oyunlarının oynanabilir olması ciddi bir güvenlik ihlaline neden oluyor.

Tesla 2021’de krizle boğuşmasına rağmen rekor kırdı

Tesla araçlarına güncelleme getirilerek bu özelliğin değiştirilmesi amaçlanıyor. Böylece araç hareket halindeyken video oyunları oynanamayacak. Elon Musk’da bu konuda önemli uyarılara yer veriyor. Kendisi otonom sürüş sistemine tamamen güvenilmesini istemiyor. Peki sizce Tesla gibi araçları kullanırken video oyunları oynamak doğru mu? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.