Terör saldırısında Samsung hayat kurtardı!

galaxy s6 edge hayat kurtardi

Fransa’da geçtiğimiz akşam düzenlenen hain terör saldırısında yüzden fazla kişi hayatını kaybetti. Şanslı bir vatandaş ise bu rakama dahil olmaktan son anda kurtuldu. Hayatını, cebinde taşıdığı Samsung Galaxy S6 Edge model telefonuna borçlu. Telefonun son hali ve detaylar haberimizde.

galaxy-s6-edge-hayat-kurtardi

Bazı kaynaklara göre 127, bazı kaynaklara göre 158 kişi, geçtiğimiz akşam Fransa’da düzenlenen bombalı ve silahlı terör saldırılarında hayatını kaybetti. Bu hain terör saldırısı aynı anda 7 farklı noktada gerçekleştirildi. Şanslı bir Fransız vatandaşı ise ceketinin iç cebinde taşıdığı telefon sayesinde hayatta kalmayı başardı. Yukarda, telefonun son halini görüyorsunuz. Sylvestor isimli kişi saldırının olduğu gece stadda maç izleyenlerden biriydi. Olaylardan sonra stadın dışına çıkan Sylvestor, patlayan bombadan telefonu sayesinde kurtuldu.

Ceketinin iç cebinde taşıdığı telefona gelen bomba parçaları telefonu kullanılamaz hale getirdi ancak Sylvestor halen hayatta. Parçanın bir kısmı ise telefona denk gelmeyerek ufak bir yaraya sebep olmuş durumda. Ancak ölenler Sylvestor kadar şanslı değildi. Daha önce de benzer şekilde hayat kurtaran akıllı telefonları gündeme getirmiştik ancak bu şüphesiz en dikkat çekici senaryo oldu. Eğer Sylvestor telefonu o cebinde değilde başka bir cebinde taşısaydı bugün hayatta olmayabilirdi. Yapılan röportajı aşağıdan izleyebilirsiniz.

Hayatımızı kolaylaştıracak 6 ilginç teknolojik çözüm