Facebook’tan Fransa’ya tam destek!

facebook fransa destek

Geçtiğimiz gün Fransa’nın başkenti Paris’te yaşanan terör saldırısı tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Hemen ardından ise Facebook, sosyal medya üzerinden Fransa’ya büyük bir jest yaptı. Facebook’un Fransya’a jesti haberimizde.

facebook-fransa-destek

Tam 127 kişiyi hayattan koparan Fransa’daki terör saldırısından sonra sosyal medyada büyük bir destek kampanyası başladı. Ülkemizdeki kullanıcılar da Fransa’yı bu konuda destekledi. Ancak jestlerin en önemlisi Facebook’tan geldi. Facebook, profil fotoğrafınızı Fransa için kolayca güncelleyebileceğiniz bir özellik ile karşımıza çıktı. Bu özelliğe ait ekran görüntüsünü aşağıda bulabilirsiniz.

Aslında oldukça basit bir özellik ile Facebook, teröre karşı olan tepkisini ve Fransa’ya olan desteğini belli etti. Facebook akışınızda dün ve bugün aşağıdaki ekran görüntüsüne benzer bir yenilik görebilirsiniz. Facebook, kullanıcıları profil fotoğraflarını desteklemeleri için teşvik ediyor. Bu özellik ile profil fotoğrafınıza Fransa bayrağını ekleyebiliyorsunuz. İsterseniz mevcut profil fotoğrafınıza ekleyebilir, isterseniz de yeni bir profil fotoğrafını Fransa bayrağı efekti ile çekebilirsiniz. Bu özelliği ilk kullananlardan biri Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg oldu. Zuckerberg, profil fotoğrafını güncelleyerek teröre karşı olan tepkisini belli etti. Benzer bir değişiklik daha önce LGTB hakları konusunda da gündeme gelmişti.

facebook-paris-teror-saldirisi-1

Fallout 4, porno sitelerini vurdu!