İnternet neden yavaşladı? (19 Mart 2016)

internet haber

İçerisinde bulunduğumuz saatler içerisinde internetin yavaşlamasından şikayetçiyseniz, bu haberimizden sebebini öğrenebilirsiniz.

19 Mart Cumartesi günü sabah saat 11.00 sularında ülkemizde ne yazık ki bir terör saldırısı daha meydana geldi. Bu saldırıyla ilişkili olarak başta popüler sosyal mecralar olmak üzere internetin genelinde bir yavaşlık söz konusu.

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan ve Türkiye’nin en kalabalık caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi’nde meydana gelen terör saldırısı sonrasında yayın yasağı getirildi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından getirilen yayın yasağı ile birlikte internet yavaşladı.

Facebook, Twitter, YouTube gibi çoğu sosyal ağ platformu bu yasaktan etkilendi. Eğer Facebook geç açılıyor, Twitter açılmıyor veya YouTube’dan video izleyemiyorum gibi şikayetleriniz varsa, bir süre daha bu sorunların devam edeceğini söyleyebiliriz.

Geçtiğimiz hafta da olmuştu!

13 Mart Pazar akşamı Ankara Kızılay Meydanı’nda gerçekleşen hain terör saldırısı sonrasında da internette benzer bir yavaşlık gündeme gelmişti. Ancak birkaç içerisinde bu yavaşlık düzelmişti.

Kısa bir süre önce Google servislerine erişilemediğini de gündeme getirmiştik. Ancak bu sorunun teknik bir aksaklıktan dolayı olduğu, Balkanlar bölgesine hizmet veren fiber kablolardan bazılarının zarar görmesi sonucu gerçekleştiğini hatırlatalım. Yani bugün yaşanan yavaşlık ile geçtiğimiz günlerde Google servislerinin yavaşlaması arasında bir ilişki bulunmuyor.

Bu tarz yavaşlıklarda DNS sunucularını değiştirmek işe yaramıyor. Eğer internetin yavaşlığından şikayetçiyseniz, VPN kullanabilirsiniz.

sayfa-goruntuleme-hatasi

Instagram akışındaki değişikliğe 160.000 kişi karşı çıkıyor!


Yorumlar kapatıldı.