FBI iPhone’u Hacklemek İçin 1.3 Milyon Dolar Harcadı

fbi apple

FBI’ın San Bernardino’da saldırı düzenleyen teröristler tarafından kullanılan iPhone’u Apple’ın yardımı olmadan hacklemek için tam 1.3 milyon dolar harcadığı açıklandı.

Apple ve FBI arasındaki tartışma hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bildiğiniz gibi Apple teröristler tarafından kullanılan iPhone’u hacklemeyi reddetmiş ve bu yüzden FBI’ı karşısına almıştı. Ancak FBI sonunda iPhone’u Apple’ın yardımı olmadan da hacklemenin bir yolunu ve hackerların yardımı ile telefondaki bilgilere ulaşmanın yolunu buldu. Sonuç ise tam bir hüsran oldu. Çünkü FBI’ın önemli bilgiler barındırdığını iddia ettiği telefondan terör saldırısı ile ilgili hiçbir bilgi çıkmadı.

applefbi

Çok konuşulan bu iPhone’dan bilgi çıkmaması nedeniyle kendini eleştirilerin odağında bulan FBI’ın başı bu yüzden daha çok ağrıyacak gibi duruyor. Çünkü bu iPhone’u hacklemek için yürütülen çalışma FBI’a pahalıya patladı. Amerikan federal bürosunun başındaki isim olan James Comey, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, iPhone’u hacklemek için 1.3 milyon dolardan fazla harcama yaptıklarını kabul etti. FBI’ın terör saldırısı hakkında bilgi içermeyen bir telefon için bu kadar para harcaması yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi. Ancak FBI yöneticisine göre telefon doğrudan San Bernardino’da düzenlenen terör saldırısı ile ilgili bilgi içermese de, önemli konularda bazı bilgiler içeriyordu.