Yeni Zelanda saldırısını öven Ekşi Sözlük yazarları tutuklandı

Ekşi Sözlük

Yeni Zelanda’da yaşanan terör saldırsını öven iki Ekşi Sözlük yazarları, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü operasyon sonrasında tutuklandı.

Yeni Zelanda‘da yaşanan ve dünyayı yasa boğan Cami‘ye düzenlenen terör saldırısı sonrasında sosyal medyada tepkiler dile getirilmişti. Ancak bazı kişiler, bu saldırıyı destekleyen açıklamalarda bulunmuş ve hatta bazıları da bu saldırının Türkiye’de de düzenlenmesi gerektiğini savunmuştu. Kan donduran bu paylaşımların ardından Ekşi Sözlük ekibinden bir açıklama gelmişti.

Ekşi Sözlük IP’leri emniyete verdi!

Ekşi, yaptığı açıklamada Yeni Zelanda’daki terör saldırısını destekleyen yazaların IP’lerini emniyete verdiği ve gerekli işlemi emniyetin yapacağını açıklamıştı. Bugün ise; Denizli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, no ceiling nickine sahip yazarı göz altına aldığını açıkladı.

Ekşi Sözlük

Terör saldırısını destekleyenin 24 yaşındaki E.A olduğunu belirleyen emniyet ekipleri, eve düzenledikleri operasyonda E.A.’yı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Oyunun geleceği Google Stadia tanıtıldı