Telegram artık IP adresleri ve telefon numaraları sağlayacak

Telegram artık IP adresleri ve telefon numaraları sağlayacak

Telegram CEO’su Pavel Durov, mesajlaşma uygulamasının artık yasal talepler doğrultusunda kullanıcıların IP adreslerini ve telefon numaralarını teslim etmeye başlayacağını belirtti. İşte tüm detaylar.

Politika değişikliğini ilk kez bildiren Bloomberg, Telegram’ın tarihsel olarak “kaldırma taleplerine yanıt vermediği” ve “şüpheli suçlularla ilgili bilgi taleplerini çoğu zaman görmezden geldiğini” belirtiyor. Durov, Telegram’ın “sorunlu” içeriği arama sonuçlarından kaldırmak için yapay zekanın yanı sıra insan moderatör ekibini de kullanmaya başladığını söyledi. Durov ayrıca kullanıcılardan güvenli olmayan ve yasa dışı içeriği kaldırabilmeleri için ekibe bildirmelerini istedi.

Telegram artık IP adresleri ve telefon numaraları sağlayacak

Bu değişikliklerin Telegram’ın yasadışı faaliyetlerde bulunanlar arasındaki popülerliğini (veya yetkililerin bunları yakalama kabiliyetini) ne kadar etkileyeceği bilinmiyor. IP adresleri ve telefon numaraları, kullanıcıların başka yerlerdeki faaliyetlerini üçgenlemek için yararlı olsa da, Uygulama kullanıcıları, mesajların kaybolması, uçtan uca şifreleme veya hizmeti SIM kart olmadan kullanma yeteneği gibi çeşitli anonimleştirme özellikleri katmanlarını tercih edebilir. Hizmetin SSS bölümünde “Bugüne kadar 0 bayt kullanıcı mesajını hükümetler de dahil olmak üzere üçüncü taraflara ifşa etmedik” diye övünmeye devam ediliyor. Ağustos ayında Durov, uygulamada işlenen suçlar nedeniyle Fransa’da tutuklandı ve orada kalması emredildi. Bu suçlamaları reddediyor. Güvenli olması nedeniyle kullanılan Telegram da artık bazı güvenlik önlemlerine tabii tutulacak gibi. Daha fazla güvenlik güncellemesi de ilerde söz konusu olabilir.

FC 25’in Lansman Fragmanı Efsane Futbolcuları Bir Araya Getirdi