Telegram, ‘Hikayeler’ özelliğini önümüzdeki ay tanıtacak

tete

Telegram CEO’su Pavel Durov, bugün yaptığı bir duyuruyla, popüler mesajlaşma uygulamasına yakında eklenecek Hikayeler özelliğini açıkladı. Özellik Temmuz başında piyasaya sürülecek.

Başlangıçta Telegram, çeşitli platformlarda her yerde bulunmasını gerekçe göstererek bu özelliği entegre etme konusunda isteksizdi. Ancak kullanıcı talebine yanıt veren şirket, bu konuda ilerleme kararı aldı. Telegram’da Hikayelerin uygulanması, kullanıcılara Hikayelerinin görünürlüğünü kontrol etme yeteneği verecek, bunu herkes için kullanılabilir kılmaktan yalnızca belirli kişilere veya bir grup yakın arkadaşa kadar. Hikayeler, kullanıcıların sohbet listesinin en üstünde genişletilebilir bir bölümde görünecek.

Telegram

Telegram, kullanıcı dostu bir özellikte, belirli kişiler tarafından gönderilen Hikayeleri gizleme seçeneği sunacak. Bu, ilgili kişinin Hikayelerini Kişiler bölümündeki “Gizli” listesine taşıyarak yapılabilir. Ek olarak, kullanıcılar Hikayelerine altyazılar, bağlantılar ekleyebilir ve diğer kullanıcıları etiketleyebilir. Sunulacak benzersiz bir özellik, kullanıcıların hem ön hem de arka kameralar tarafından çekilen fotoğrafları ve videoları aynı anda yayınlamasına olanak tanıyor.

Ayrıca, kullanıcılar Hikayelerinin sona erme süresini altı, 12, 24 veya 48 saat içinde kaybolma seçenekleriyle belirleyebilirler. Ayrıca, Instagram’ın Öne Çıkan Hikayeler özelliğine benzer şekilde, Hikayelerin kullanıcının profil sayfasında kalıcı olarak görüntülenmesini sağlama seçeneği de bulunuyor.

Şirket bu özelliğin kullanıcı profillerini zenginleştireceğini ve kişiler arasında daha yakın bir bağlantı kuracağını umuyor. Durov’a göre, yakında tanıtılacak olan kanallardan hikayelere yeniden mesaj gönderme yeteneği ile daha fazla teşhir ve aboneye izin vererek kanallara da fayda sağlayacak.

Hikayeler özelliğinin dahili olarak test edilmesinden sonra, başlangıçta şüpheci olan Telegram ekibi üyeleri bile bu özelliği takdir ettiklerini ifade ettiler. Hikayeler şu anda son test aşamasında ve Durov, platformun sosyal medya yönlerini geliştirerek “Telegram’da yeni bir çağın habercisi” olacaklarını tahmin ediyor.

iPhone 15’in çıkışı TSMC’ye yarayacak