WhatsApp, Electron tabanlı masaüstü uygulamasını sonlandırıyor

2e

WhatsApp kısa süre önce Electron tabanlı masaüstü uygulamasının kullanımdan kaldırıldığını duyururken yazılımın ömrünün sonuna gelindiğini gösteriyor.

Uygulamanın Electron sürümünü açan Windows kullanıcılarından, masaüstü cihazlarında WhatsApp’a sürekli erişim için yeni tanıtılan yerel uygulamaya geçiş yapmaları istenecek. Bu hamle, kullanıcılara bilgisayarlarında optimize edilmiş, istikrarlı ve zengin özelliklere sahip bir mesajlaşma deneyimi sunmaya çalışacak.

WhatsApp

Uygulamanın ana ekranında görüntülenen bir geri sayım yoluyla kullanıcıları dört haftadan uzun bir süredir bilgilendirdiğinden, Electron uygulamasının kullanımdan kaldırılması tamamen beklenmedik bir durum değildi. WhatsApp’ın masaüstü cihazlarda kullanılmasına çözüm olarak hizmet veren Electron tabanlı WhatsApp masaüstü uygulaması, bu duyuru ile birlikte uzun süredir Electron altyapısına dayalı uygulamanın da sonuna gelinmiş oluyor.

Kullanıcılar, Electron tabanlı Masaüstü uygulamasını açtıktan sonra, uygulamanın artık desteklenmediğini açıkça belirten ve Windows bilgisayarlarında uygulamayı kullanmaya devam etmeleri için onları yeni yerel uygulamaya geçmeye teşvik eden bir süre sonu mesajıyla karşılaşacak . Ancak, yerel uygulama geçen yıldan beri kararlı olduğundan, kullanımdan kaldırmanın şu anda yalnızca Windows sürümü için geçerli olduğunu belirtmekte fayda var. Kullanımdan kaldırılan uygulama tarafından kullanılan Electron çerçevesi, geliştiricilerin web teknolojilerini kullanarak platformlar arası masaüstü uygulamaları oluşturmasına izin veriyor.

iPhone 15’in çıkışı TSMC’ye yarayacak