Akıllı Telefonunuzu ne zaman Servise götürülmeli?

akıllı telefonunuzu

Her dakika yanımızda taşıdığımız, hayatımızı kolaylaştıran akıllı telefonunuzu bizi yarı yolda bıraktığında neler yapmalıyız? Bu sorunun cevabı bu yazımızda.

Telefonunuzda bir sorun çıktı ve siz bu ürünü servise götürmeye karar verdiniz. Peki, servis noktalarında beklerken akıllı telefonunuzu sorunsuz halde size teslim edilmesi için vaktiniz var mı? Daha da doğrusu telefonunuzu servise götürmeden önce onu düzeltmenin bir yolu var mı? Bu yazımızda telefonunuzun size oluşturacağı stresten nasıl kaçabileceğini anlatacağız.

 1- Yeniden Başlat

Çoğumuz akıllı telefonlarımızı hiç kapatmadan çalıştırıyoruz. Telefonunuz haftalardır hatta belki de aylardır durmadan çalışıyor ise ve bir uygulama çalışmıyor, telefonunuz yavaş tepki veriyorsa, en basit çözüm olan yeniden başlat ile telefonunuzu eski hale getirmeye çalışabilirsiniz.

Akıllı Telefonunuzu 3

2- Hafızayı Kontrol Edin

Akıllı telefonlarımızın hafızaları her geçen gün yeni uygulamalar, yüksek kalitede müzikler ve videolar ile doldurarak performansını düşürüyoruz. Bazı durumlarda telefon işlemci sisteminin en güncelini bile indiremeyebilirsiniz. Bu yüzden hep biraz da olsa boş alan tutmanız gerekiyor. Ayarlar bölümünden hafızanızın doluluğuna bakabilir, ‘Bellek Temizleme’ opsiyonunu kullanarak gereksiz dokümanları telefonlarınızdan arındırabilirsiniz.

Akıllı Telefonunuzu 5

3- Format Atmak

Hepimizin duymaktan en çok korktuğu çözümlerden biri de format atmak olabilir. Servise gitmeden yazılım problemleri kökünden çözebileceğiniz bu adımla beraber tüm bilgilerinizi kaybedersiniz. Eğer servise gitmek yerine bu adımı kullanmaya karar verirseniz bilgilerinizi yedeklediğinizden emin olun!

Akıllı Telefonunuzu 4

Servise Gidin!

Evet biliyoruz bazılarımız için acı bir süreç olarak görünse de en etkili çözümlerden biri servise gitmek.

Fakat, HUAWEI gibi üreticiler gözünüzde büyüyen bu süreci kolaylaştırmakla kalmıyor aynı zamanda da zaman kaybının önüne geçiyor.

Akıllı Telefonunuzu 2

HiCare uygulaması sayesinde yetkili bir servis elemanı ile sohbet edip sorununuza çözüm bulabiliyorsunuz. Hatta Premium telefonlar için sunulan VIP servis hizmeti tüm bu servis hizmetini kullanıcıya götürüyor.

Telefon tarihinin en kötü tasarıma sahip telefonları

Öyle ki Randevu almak, kuyrukta beklemek ya da herhangi bir bilinmeyenle uğraşmak istemiyorsanız, ücretsiz olarak adresinizden alınan telefonunuz hızlıca teknik serviste onarım sürecine giriyor ve en kısa süre zarfında sizlere geri teslim ediliyor.