Teknolojide gelecek hafta – 4 Ekim/10 Ekim

tt4

Önümüzdeki hafta birçok firmadan yeni bilgiler gelecektir, bunun ile beraber daha önce planlanan da bazı resmi lansmanlar bulunuyor.

Teknolojide gelecek hafta en önemli lansmanlar Google ve Microsoft tarafından yapılacak. Eylül ayına yetişmeyen birçok lansman Ekim ayında yapılacak. Merakla beklenen bazı duyurular var, ancak bunların ayın sonuna kadar gerçekleşmesi beklenmiyor. Ne olursa olsun, Ekim ayının ilk haftasında gelen bazı heyecan verici lansmanlar var.

Teknolojide gelecek hafta

Android 12 – 4 Ekim

Google’ın 4 Ekim Pazartesi günü Android 12’nin kararlı sürümünü duyurması bekleniyor . Android 12 ilk olarak birkaç ay önce duyurulmuştu ancak beta sürümündeydi. Her kullanıcı için kararlı sürümün 4 Ekim’de yayınlanması planlandığı bildiriliyor ve beklendiği gibi ilk olarak Google’ın kendi Pixel telefonları için kullanıma sunulacak, ancak birkaç üreticinin de kararlı güncellemeyi birkaç cihazı için yayınladığını göreceğiz.

y44

Windows 11 ve Office 2021 – 5 Ekim

Microsoft , Windows 11 adlı işletim sisteminin en son sürümünü 5 Ekim’de resmi olarak yayınlayacak. İşletim sistemi ilk olarak birkaç ay önce 5 Ekim’de genel kullanıma sunulacağı vaadiyle açıklandı. Yeni işletim sistemi görsel bir revizyon getirecek, yeniden tasarlanmış uygulamalar, performansta iyileştirme ve dünya genelinde milyonlarca Windows kullanıcısına Android uygulama desteği ile gelecek.

Microsoft , aynı gün tüketicilere yönelik üretkenlik uygulamaları paketinin en son sürümü olan Office 2021’i de duyuracak . Yeni yazılım paketi, Windows 11 ile uyumlu yeni bir kullanıcı arayüzü, karanlık mod, yeni excel işlevleri ve formülleri, Powerpoint için yeni kayıt özellikleri ve Microsoft 365’te bulunan gerçek zamanlı işbirliği gibi özelliklerle birlikte gelecek.

tt4

Teknolojide gelecek hafta

Nokia T20 Tablet – 6 Ekim

6 Ekim’de HMD Global , Nokia markalı telefonlar üretme lisansını aldığından beri ilk Nokia Android tabletini duyuracak . Tabletin Nokia T20 olarak piyasaya sürülmesi bekleniyor ve üreticiye göre, mevcut Nokia akıllı telefonlarında sevdiğimiz tüm özelliklerle gelecek.

AMD Ryzen 5000 serisi gelecek yıla ertelendi