Nexus 5X ve Nexus 6P ne zaman satışa çıkacak?

nexus 5x nexus 6p

Google yeni Nexus cihazlarını duyurdu. LG üretimi Nexus 5X ve Huawei üretimi Nexus 6P modelleri, akıllı telefon pazarında boy gösterecek ancak ne zaman? Yeni Nexus modellerinin ne zaman satışa çıkacağı belli oldu. Detaylar haberimizde.

nexus-5x-nexus-6p

Google tarihinde ilk defa iki Nexus telefonu tek bir etkinlikte duyurdu. 2016 yılına damgasını vuracak iki yeni Nexus modeli, teknik özellikleri ve fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Peki bu cihazı almayı bekleyen kullanıcılar ne kadar bekleyecek?

LG üretimli Nexus 5X modeli 5.2 inç ekran boyutuna sahip. Snapdragon 808 kullanan model orta ve üst segment arasında bir yere konumlandırılmış. Fiyatı ise Nexus 379 Dolardan başlayacak. Huawei üretimi Nexus 6P modelinde ise 5.7 inç ekran ve Snapdragon 810 kullanılmış. Amiral gemisi sınıfındaki bu cihaz ise 499 Dolardan meraklıları ile buluşacak.

An itibariyle yeni Nexus cihazlar, Google Store’da ön siparişe açıldı. Cihazlar, ülkemizde aktif olmayan Google’ın online mağazasından sipariş verilebiliyor. Üstelik online mağazadan yapılan alışverişlerinde 50 Dolarlık indirim kazanıyorsunuz. Yani modeller 329 ve 449 Dolara denk geliyor. Ülkemizden bu şekilde almak mümkün değil. Ayrıca yeni Nexus modelleriyle birlikte Nexus koruma programı da 69 Dolardan satılıyor.

Ön sipariş veren kullanıcılar, 25 Ekim tarihinden itibaren cihazlarına kavuşacak. 25 Ekim tarihinden itibaren yeni Nexus modelleri teknoloji mağazalarından ve operatörlerden satın alınabilecek. Fakat bu durum ülkemiz için geçerli değil. LG ve Huawei markaları ülkemizde aktif olarak bulunuyor. Dolayısıyla bu cihazların Türkiye’de satışa çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor ancak tarih olarak herhangi bir bilgi henüz verilmedi. 2015 yılı içerisinde modellerin ülkemizde de satışa çıkacağını tahmin ediyoruz.

Android Marhsmallow gelecek hafta geliyor!