Parkta dolaşırken 4.38 karatlık pırlanta buldular

Parkta dolaşırken 4.38 karatlık pırlanta buldular

Parkta dolaşırken zengin olanların sayısı ABD’de artıyor. Sadece bu yıl, Arkansas’ın Krater of Diamonds Eyalet Parkı’nda en az 258 elmas bulundu. Bulunan taşların toplam ağırlığının 46 karatı aştığı bildiriliyor. İşte detaylar.

Noreen Wredberg ve kocası Michael, 23 Eylül’de Crater of Diamonds Eyalet Parkını ziyaret ederken pazarlık umduklarından fazlasını buldular. Parka yapılan gezi sırasında Wredberg ilk önce normal, değersiz bir taş olduğunu varsaydığı bir objeye rastladı. Ancak, Park Müfettişi Caleb Howell tarafından daha yakından incelendiğinde, söz konusu taşın “armut şeklinde ve limonata renginde, jöle fasulyesi büyüklüğünde” olduğu bildirildi. Bulunan taşın aslında 4.38 karat ağırlığında sarı bir elmas olduğu ortaya çıktı. Wredberg, “Elmas olduğunu bilmiyordum ama temiz ve parlaktı, bu yüzden aldım” ifadelerini kullandı.

Parkta dolaşırken 4.38 karatlık pırlanta buldular

Park politikası, kullanıcıların 1906’dan beri bu tür keşifler yapmaları durumunda bulduklarını saklamalarına izin veriyor. Elması bulan kişi, “Bu elması mikroskop altında ilk gördüğümde, ‘Vay, ne güzel bir şekil ve renk’ diye düşündüm” sözlerini kullandı. Bulunan son taş ile bu yıl kaydedilen en büyük elmas ortaya çıkmış oldu. Arkansas’ta ikamet eden Kevin Kinard’ın Eylül 2020’de 9.07 karatlık bir elmas bulmasının ardından ortaya çıkan en büyük elmas. Kinard’ın 9 karatlık keşfi, park tarihinde kayıtlı ikinci en büyük elmas olarak kayıtlara geçti. Parkta toplam 75.000 elmas keşfedildi. Arkansas eyalet web sitesine göre, bu elmasların en az 33.000’i ziyaretçiler tarafından ortaya çıkarıldı.

iPhone 8 onarım programı raftan kaldırıldı: Apple destek vermeyecek