Teknoloji Bakanı’ndan kripto para açıklaması

Kripto paralar için babasını

Son dönemin popüler başlıklardan biri olan kripto paralarla ilgili son açıklama Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan geldi. Varank kripto para üzerine yapılacak düzenlemeye değindi.

Thodex olayı ile tüm Türkiye’nin ana gündem maddelerinden biri haline gelen kripto paralara ilişkin açıklamalar devam ediyor. Son açıklama ise hükümet tarafından geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank kripto paralardan ziyade, kripto paranın yatırıldığı borsalar üzerine düzenlemeler yapmak istediklerini vurguladı. Varank kripto varlıklara ilişkin şunları söyledi;

Sanayi ve Teknoloji Bakanı’ndan kripto para açıklaması

“Kripto paraların borsa tarafı var. Daha çok dolandırıcılık bu tarafta görülüyor. Kriptolara hep şüpheyle yaklaşıyorum bu tabii ki hükümetimizin bir politikası değil, ancak kişisel görüşüm bu yönde. Ama bugün geldiğimiz noktada kripto varlıklar dünyada özellikle paranın bollaşmasıyla birlikte farklı bir yatırım aracı olarak algılandı. Bununla birlikte farklı teknolojiler gelişiyor. Blokzinciri teknolojisi ile üretilen farklı uygulamalar var. Ancak borsalarda dikkatli olmak gerekiyor. Biliyorsunuz merkez bankamız bir tebliğ yayınladı. Kripto paraların alışverişte kullanılmaması için yayınlanan bu tebliğ vatandaşı korumak için yayınlandı.

Kriptoyu kabul etmek başka teknolojiyi hayata sokmak başka bir şey. Dünyada birçok ülke kripto paralara soru işaretiyle bakıyor. Çünkü bu alan son derece kontrolsüz bir alan. Kara para aklamada ve terörizmi finanse etmede kullanılabilir. Merkez bankaları bunu sorgulamak durumunda. Dijital para ile ilgili merkez bankamızın çalışmaları var. Kriptolar ile ilgili mutlaka bir düzenleme gerekiyor. Devletimiz ve merkez bankamız, bu konuda çalışmalarını sürdürüyor.”

Binance Papara ile para yatırma açıklaması yaptı