Teknogirişimciye Sermaye Desteği Artıyor

teknoloji

Fikri Işık, Teknogirişim Sermaye Destek Programı kapsamında verilen desteğin 100 bin liradan 150 bin liraya çıkarıldığını duyurdu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) “1512 Teknogirişim Sermaye Destek Programı”na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Programla girişimcilerin, yenilik odaklı iş fikirlerini istihdam oluşturma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için fikir aşamasından pazara kadar desteklemeyi amaçladıklarını belirten Işık, ülkede nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası piyasalarda rekabet edebilen, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve süreç geliştirebilen başlangıç firmaları oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

teknoloji

Işık; 2012 yılından itibaren girişimcilik ekosisteminin tüm paydaşlarından alınan geri dönüş ve programın yürütülmesinde karşılaşılan durum analizleri ve yapılan anketlerle girişimcilerden alınan bilgilerin değerlendirildiğini ifade etti.

Değerlendirme sonucunda teknogirişimcilerin, diğer girişimcilere göre daha az teknik, daha fazla iş geliştirme desteğine ihtiyaç duyduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

Samsung’dan Elazığ’a İki Yeni Mağaza