Spotify Cirosunu Dörde Katladı

spotify1

2014’te kurulan İsveç merkezli müzik yayın servisi Spotify’ın cirosu yüzde 45 artarak 1.1 milyar dolar oldu; lakin ürün üretim ve yayın masrafları gelirleri ikiye katlanmış durumda.

Müzik yayın servisi Spotify’ın 2014’te ciro artışı yaşadığı görüldü; ancak yeni ürün ve büyüme giderleri çok daha büyük bir faaliyet zararına neden oldu. Reuters haber ajansına göre Spotify, 2014’te önceki yıla kıyasla yüzde 45 büyüyerek 1 Milyar Euro ciro yaptı.

Buna rağmen şirket, 2013’teki 91 Milyon Euro’luk faaliyet giderlerini de ikiye katlayarak 2014’te 165 Milyon Euro’ya çıkarmış oldu. Stokholm merkezli şirketin mali raporları çok da kritik bir noktada karşımıza çıktı.

Bunun sebebi ise 15 milyon üyesi bulunan şirketin, Jay-Z’nin Tidal servisi gibi yeni bir rakiple karşı karşıya kalması. Tidal, alternatif bir müzik yayın servisi olarak karşımıza çıkarken şarkıcılara da telif ücreti açısından daha bonkör yaklaşıyor.

Eğer bu yaklaşımında başarılı olursa Tidal’ın; Spotify, Pandora ve geçmişte şarkıcılara düşük telif hakkı, yayın ücreti vermiş şirketlerden çok daha başarılı olması beklenmekte.

spotify

Tidal’ın ortaya çıkışı geçen yıl Taylor Swift’in şarkılarını Spotify’dan kaldırdığını açıklamasının ardından büyük sükse yapmıştı.

Bu hareketi Swift’in şarkılarının kontrolünü elde tutmak ve çevrimiçi ortamda satışını kontrol etmek amaçlı bir hareketti.

Taylor Swift ayrıca Madonna, Coldplay, Rihanna, Kanye West ve Beyonce’un yanı sıra Tidal’ın en büyük destekçilerinden biri.

Swatch’tan 6 Aylık Telefon