Tecno, akıllı telefon kamera teknolojisini bir seviye yukarı taşıyacak

tcc

Akıllı telefon sektöründe yükselen firmalardan olan Tecno kamera teknolojisini ilerletmek ve birinci sınıf pazara girmek için lens üreticileriyle ortaklığa gitmeye hazırlanıyor.

Tecno aktif olarak telefon sektöründe yer almadan önce de firmaların akıllı telefon kameraları üretme konusunda destek sağlıyordu. Telefon sektörüne girmes ile beraber de kamera konusunda sınırları zorlamayı hedefliyor. 

Hızla yükselen ve en çok telefon satan firmalar arasında ilk 10’a giren Tecno, premium pazara girme ve kendisini akıllı telefon kamerası inovasyonunda lider konumuna getirme tutkusunu ortaya koydu. Şirketin , kısmen profesyonel fotoğrafçı Rankin ile istişare sayesinde piyasadaki en iyi portre kameralarından birine sahip olan yakın tarihli Phantom X2 serisinin de gösterdiği gibi, yüksek kaliteli akıllı telefon kameraları üretme konusunda önemli bir tecrübesi bulunuyor.

Tecno

Şirket, geleceğin ürünlerini geliştirmek için yerleşik lens üreticileriyle görüşmelerde bulunduğunu duyurarak kamera tutkusunu bir sonraki seviyeye taşıyor. Şirket belirli bir isimden bahsetmese de, Tecno’nun akıllı telefon kamera teknolojisinin sınırlarını zorlamak için fotoğrafçılık endüstrisindeki en büyük isimlerden bazılarıyla ortaklık yapmak istediği açık.

Şirketin sektör profesyonelleriyle işbirliği yapma taahhüdü ve yenilikçi akıllı telefon kameraları üretme geçmişi göz önüne alındığında, şirketin en sonunda hangi lens üreticisiyle çalışmaya karar vereceğini görmek ilginç olacak. Hasselblad, Leica ve Zeiss gibi şirketler zaten akıllı telefon üreticileriyle ortaklık kurdu, bu yüzden Tecno’nun hangi büyük isimleri seçeceği belli değil.

Samsung, Galaxy S23 serisiyle yazılım güncellemesi de çıkarabilir